KYB sponzoruje tým EKS na FIA World Rallycross

4. srpna 2017, 16:35

KYB Corporation od června 2017 sponzoruje tým EKS na FIA World Rallycross.

Vozidlo Audi S1 EKS RX Quattro používá KYB electronický posilovač řízení (EPS), jenž je v motorsportu vyhledávaný. KYB logo bude viditelné na obou závodních speciálech týmu EKS a taktéž na servisním vozidle. Tým se skládá z dvou hlavních protagonistů Toomase “Topi” Heikkinena a majitele Mattiase Ekstroma.

Pilot Mattias Ekstrom je ze Švédska a vyhrál mistroství v roce 2016 dvakrát dvojnásobný šampión v DTM strávil svoje mládí v padocku závodech rally crossu. Tým EKS je oslavou všeho co Mattias miluje na závodění: vášeň, zápal pro boj a zábava. V současné době je na třetím místě mistroství se 143 body.

Finský jezdec Topi začal svoji závodní kariéru v pouhých osmi letech a postupně přešel v roce 2010 na rallycross. Již první sezónu vyhrál finský šampionát. Stal se šampiónem globálního rally crossu a dvakrát vyhrál zlatou medaili na dostal X Games. V roce 2014, Topi zabodoval na světovém mistroství a v současnosti je na mistroství na 11 místě s 58 body.

EKS se účastní světového šampionátu od roku 2014 a v roce 2016 vyhráli šampionát týmů čímž výrazně zvýšili další vyhlídky do budoucna. KYB poskytuje týmu svoji podporu již od roku 2015 a nyní prohlubuje svoji spolupráci i sponzorstvím.

Rallycross se skládá z 12ti dvoudenních akcích po celém světě na tratích, které jsou kombinací rally se závodním okruhem. Jezdci závodí na upravených vozidlech mající výkon více než 600 koní a zrychlení 0-100km/h za méně než 2 sekundy. V roce 2014 závody přilákali v Evropě více než 11.4 milliónů návštěvníků sledujících všech 12 akcí.

Sledujte aktuální informace o týmu EKS na KYB sociálních sítích.

Související články

KYB představuje obrázky v pohledu 360 stupňů
KYB představuje obrázky v pohledu 360 stupňů

KYB Europe GmbH oddělení prodeje náhradních dílů představilo ambiciózní projekt obrázků sortimentu zboží, kdy bude možné výrobek prohlížet ve 360 stupních. Obrázky byly k vidění na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu nad Mohanem. Začínalo se s obrázkama vzpěr Macpherson, kde je pořízeno více než 1.700 obrázků různých referencí. Obrázky je možné kompletně otáčet a uživatel může […]

Jaký vhodný tlumič vybrat pro Vaše vozidlo?
Jaký vhodný tlumič vybrat pro Vaše vozidlo?

Tlumič pérování je klíčový komponent pro správné a hlavně bezpečné ovládání vozidla. Tlumič ve spolupráci s brzdovým systémem a pneumatikou tvoří jakýsi základ aktivní bezpečnosti každého vozidla. Proto by se na něj měl každý dobrý servis a majitel vozidla zaměřit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!