MEYLE dále rozšiřuje sortiment teplotních čidel

8. srpna 2017, 12:55

Firma MEYLE rozšířila svůj sortiment teplotních čidel MEYLE-ORIGINAL. Celková nabídka nyní činní přes 150 referencí pro takřka všechny značky a pokrývá více jak 26 milionů vozidel v Evropě.

Teplotní čidla jsou v automobilech vystavena extrémnímu namáhání, pracují v teplotním rozmezí -40°C až 1.200°C. Je velmi důležité, aby v těchto podmínkách vždy spolehlivě a precizně dodávali naměřené hodnoty. Jenom tak je možné zajistit optimální spalovací proces a minimalizaci emisí. Korektně naměřené teploty jsou rozhodující pro dlouhou životnost turbodmychadel a katalyzátorů a zajišťují i správnou regeneraci filtrů pevných částic.

Elekronika moderních vozidel je čím dál tím komplexnější. To se také ukazuje při kontrolách technického stavu vozidel: kontrolní orgány se zaměřují na všechny relevantní systémy. Již sebemenší chyba elektronický součástí vozidla, jako například porucha čidel, může být rozhodující pro technickou způsobilost vozidla.

V této souvislosti je i rozhodující spolehlivost čidel teploty výfukových plynů. Tyto čidla měří teplotu proudu výfukových plynů a poskytují tyto údaje řídící jednotce motoru. Pokud tato čidla nepracují správně, může docházet k neoptimálnímu procesu spalování. To se negativně projeví na spotřebě paliva a emisích.

Taktéž mohou vysoké teploty poškodit komponenty motoru, jako turbodmychadla nebo katalyzátory. Exaktní mapování teplotního pole v proudu výfukových plynů je nezbytně nutné pro správnou regeneraci fitrů pevných částic. Nedochází-li ke správné a včasné regeneraci filtru pevných částic může dojít k nenávratnému poškození tohoto filtru a jehož důsledkem je potom jeho nutná výměna.

MEYLE-ORIGINAL teplotní čidla

MEYLE-ORIGINAL teplotní čidla: Exaktní, spolehlivá a rychlá
„Teplotní čidla, takzvané vysokoteplotní senzory, jsou vystaveny extrémním podmínkám. Exaktní, spolehlivé a rychlé hodnoty měření jsou esenciální pro optimalizaci spalovacího procesu. Proto je nutné u těchto výrobků nedělat žádné kompromisy co se týče kvality“, to říká Sven Nielsen, vedoucí produktové strategie a vývoje u firmy MEYLE. „My u MEYLE jsme proto nasadil kvalitativní laťku u tohoto sortimentu tak, aby ve všech případech byl výsledek vždy 100%.“

Ve spolupráci se zákazníky vyvinuli MEYLE-inženýři tento nový sortiment dle specifikací prvovýroby. Nové MEYLE-ORIGINAL čidlo teploty výfukových plynů/HTS zajišťuje díky velkému počtu otvorů exaktní měření teploty a rychlé zpracování. Teplotní čídlo zajišťuje pracovní rozsah od -40°C do +1.200°C. Dobře dimenzovaný přívodní kabel s vnitřní ochranou zajišťuje optimální ochranu před teplotními a mechanickými vlivy. Výsledek: optimální regulace teploty pro redukci emisí a efektivní spotřebu paliva.

Související články

MEYLE stále rozšiřuje sortiment axiálních kloubů MEYLE-HD
MEYLE stále rozšiřuje sortiment axiálních kloubů MEYLE-HD

Vysoké namáhání a špatný stav vozovek mohou vést k předčasnému opotřebení kloubů řízení a tím pádem dochází ke citelnému zvětšení vůle v řízení. Firma MEYLE  rozšířila nabídku technicky optimalizovaných MEYLE-HD axiálních čepů jak pro dodávky, tak pro osobní auta. Celkový sortiment MEYLE-HD axiálních čepů pokrývá 74 milionů typů aut.

Nová opravná sada MEYLE-HD
Nová opravná sada MEYLE-HD

MEYLE AG nově nabízí kompletní opravnou sadu MEYLE-HD pro přední osu modelů BMW X5 a X6 od roku výroby 2007. Kromě všech ramen obsahuje také veškerý montážní materiál.

Ze 3 udělá 1: Multirameno v MEYLE-HD kvalitě pro další BMW modely
Ze 3 udělá 1: Multirameno v MEYLE-HD kvalitě pro další BMW modely

Ze  3 udělá 1 – pod tímto mottem představuje MEYLE AG další aplikaci jeho inovativního příčného ramene MEYLE-HD. Nyní se i u modelů BMW X5 a X6 od roku výroby 2007 dají nahradit tři provedení originálních ramen jediným ramenem MEYLE-HD. 

Nový design balení produktů MEYLE
Nový design balení produktů MEYLE

V souvislosti se změnou loga mění MEYLE AG také design balení svých výrobků: od června 2017 budou dodávány první díly MEYLE v novém balení. Nejen design byl změněn, ale i funkcionalita balení byla změněna. Nyní bude na první pohled zřejmé, z jaké produktové řady je výrobek v balení, jedná-li se o MEYLE‑ORIGINAL, MEYLE‑PD nebo MEYLE‑HD. Mimo stávajícího objednacího čísla […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!