Tři Valeo inovace byly nominovány na ocenění PACE Awards

2. listopadu 2017, 21:18

Tři Valeo inovace byly nominovány do 24. ročníku PACE Awards. Vítězové této soutěže budou vyhlášeni 9. dubna 2018 v Detroitu. Mezi tři Valeo želízka v ohni patří laserový scanner ScaLa, 48 V startovací alternátor a nový systém klimatizace oproštěný od všech chemických chladiv.

  • Mezi tři Valeo želízka v ohni patří laserový scanner ScaLa, 48V startovací alternátor a nový systém klimatizace oproštěný od všech chemických chladiv48V startovací alternátor, cenově dostupné hybridní řešení: Tento hybridní systém, který kombinuje konvenční spalovací motor s nízkonapěťovým (48V) elektromotorem, pracuje na principu získávání energie ze zpomalování či brzdění. Tento startovací alternátor může snížit spotřebu paliva a emise CO2 až o 10% při ceně výrazně nižší než vysokonapěťový hybridní řešení. Disponuje kompatibilitou se všemi vozidly, která jsou v současné době ve výrobě. Představuje dnes nejúspornější způsob, který mají výrobci automobilů k dispozici pro zavedení hybridní technologie do stávajících vozidel. Byl navržen jako řešení k snadnému nahrazení konvenčního alternátoru. Systém Valeo umožňuje řídit v plně elektrickém režimu na krátké vzdálenosti, či v městských dopravních zácpách. Při zrychlení přidává výkon bez použití zbytečného množství paliva. Řešení Valeo si vybralo již 13 výrobců automobilů k užití do svých aut.
  • laserový scanner ScaLa, první a jediný svého druhu v sériové produkci: První model vozidla vybavený ScaLa senzorem přijde na trh koncem roku 2017. V současnosti je ScaLa jediným laserovým scannerem masově produkovaným na automobilovém trhu. Se 145 stupňovým snímaným polem a schopností detekce stojících i pohybujících se objektů až do vzdálenosti 150 metrů za jakéhokoliv počasí i světelných podmínek hraje klíčovou roli v dosažení vyššího stupně autonomního řízení.
  • Světově první systém klimatizace na zcela přírodní bázi: Nový Valeo systém topení, ventilace a chlazení (HVAC) pracuje bez chemických chladiv, což přináší spoustu kladů spojených s životním prostředím. Nové řešení se vyznačuje vyšší účinností než jakýkoli systém HVAC, který pracuje s chemickým chladivem. Tato technologie se nabízí jako volitelná výbava do dvou typů sériových vozidel. Navíc ve srovnání s konvenčními systémy, řešení od Valeo zvětšuje dojezd elektrických vozidel o téměř 15 % při teplotách 0 ° C až 15 ° C a téměř o 30 % při teplotách mezi 0 °C a -20 °C.

Tyto tři nominace na PACE ocenění podtrhují schopnost Valeo vymýšlet, navrhovat, vyvíjet a vyrábět nejmodernější technologie nacházející se v epicentru tří revolucí, které se v současnosti odehrávají v automobilovém průmyslu: elektrifikace pohonných jednotek, autonomní řízení a digitální mobilita.

Valeo věnuje značnou část svých zdrojů inovacím, které tvoří základ veškeré strategie. V roce 2016 bylo výzkumu a vývoji věnováno celkem 1,596 miliardy eur. Inovativní produkty, které byly představeny před méně než třemi lety, tvořily 50 % všech nových objednávek od zákazníků.

Anketu PACE Awards organizuje časopis Automotive News ve spolupráci s poradenskou firmou Ernst & Young a Transportation Research Center Inc. Ocenění PACE Awards (Premier Automotive Suppliers‘ Contribution to Excellence) vyznamenává automobilové dodavatele, kteří aktivně mění automobilový průmysl, nabízí dosažitelné výhody pro zákazníky a přinášejí významnou konkurenční výhodu.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!