Valeo dokončuje akvizici společnosti FTE

16. listopadu 2017, 8:45

Valeo po získání souhlasu od Evropské komise a tureckého úřadu pro hospodářskou soutěž ohlašuje akvizici FTE Automotive, předního výrobce vypínacích ložisek.

Valeo dokončuje akvizici FTEPortfolio produktů a zákaznická základna FTE a skupiny Valeo se vzájemně doplňují. Tato akvizice umožní skupině Valeo rozšířit nabídku aktivních hydraulických ovládacích prvků. Tomuto strategickému a rychle rostoucímu trhu silně prospěl vzestup hybridních a elektrických vozidel.

V roce 2016 se příjmy FTE Automotive pohybovaly kolem 550 milionů eur. Tato společnost má více než 3.800 zaměstnanců v osmi zemích, mezi nimi například v Německu, České republice, Slovensku, Mexiku nebo Číně.

Akvizice FTE umožní větší růst provozní marže skupiny Valeo již v prvním roce.

Jacques Achenbroich, předseda představenstva a výkonný ředitel Valeo, řekl: „Akvizicí FTE Automotive se Valeo staví na místo technologického lídra na trhu pohonných jednotek, a tím upevňuje svou strategii redukce emisí CO2. Tato akvizice pomůže posílit obchodní činnost společnosti Valeo v této oblasti. Jsme rádi, že můžeme 3.800 zaměstnanců FTE přivítat do skupiny Valeo.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!