Podvozkové díly Monroe® Suspension

17. března 2014, 17:20

Ucelená řada podvozkových dílů Monroe® Suspension byla představena před několika lety. Jejím základem jsem produkty dodávané společností Tenneco do prvovýroby – tzv. dodávky do OE (original equipment). Zde je společnost Tenneco celosvětovým lídrem v dodávkách pružných dílů, takzvaných elastomerů. Tyto jsou předním automobilkám dodávány pod značkou CLEVITE® Elastomers.

OE – kvalita a design sofistikovaných elastomerů jako základ pro kompletní dodávky podvozkových dílů
Řešit problémy s reklamacemi zákazníků jen pár dní nebo týdnů po montáži podvozkových dílů je pro kterýkoliv autoservis jen zřídka příjemnou záležitostí. Každá stížnost – ať už se jedná o hluk, vibrace, tvrdost, špatnou odezvu  řízení nebo jakýkoliv jiný problém – může poškodit vaši těžce vybudovanou pověst.

Jako automobilový odborník proto budete spoléhat jen na takového výrobce dílů  řízení a zavěšení, kterému můžete plně důvěřovat.

Jak definujete důvěru? Dvě hlavní kritéria jsou:
   – originální technologie
   – OE kvalita a parametry.
„Kvalitou OE " se zaštiťuje mnoho výrobců autodílů, ale tato ve skutečnosti vyžaduje rozsáhlé investice do výzkumných, vývojových a technologických  prostředků. A toto jsou investice typické pouze globální výrobce, kteří si vybudovali silné vztahy s předními výrobci automobilů.

Tenneco a jeho značka Monroe®  patří mezi elitní výrobce originálních automobilových dílů. Jsou také současně důvěryhodnými  lídry v kategorii náhradních dílů pro aftermarket.  A pokud hovoříme o zasloužené důvěře, jen několik značek snese  porovnání se značkou  Monroe®, která je celosvětovým lídrem v oblasti kompletních řešení podvozku – včetně tlumičů, pružin, ramen, čepů, táhel, pouzder a ostatního kompletního  sortimentu dílů v OE kvalitě.

Vědecká disciplína zvaná Elastomery
Přemýšleli jste někdy o tom, jak mohou výrobci vozidel dosahovat tak vysoké úrovně přesnosti řízení bez nežádoucích problémů s různými vibracemi přicházejícími od podvozku vozidla? Jeden z klíčů k této výjimečné výkonnosti se nachází v oblasti vývoje a výroby pružných pouzder (tzv. silentbloků) a dalších pružných dílů (elastomerů), které jsou použity při konstrukci moderních systémů  řízení a zavěšení kol vozidel. Nicméně, zatímco mnoho „elastomerních dílů“ vypadá úplně stejně nebo podobně, jejich složení a tudíž i výsledný výkon mohou být diametrálně odlišné.

"Pokud výrobce dílů řízení a zavěšení říká, že nabízí technologii OE, je důležité se ptát, zda je také výrobcem OE elastomerů, protože toto je obor, na který se dnes zaměřuje velká část z dostupných inženýrských a technických  kapacit" – říká Christian Claeskens, senior produktový manažer pro díly řízení Monroe® Suspension společnosti Tenneco.

Tenneco je jedním z předních světových výrobců moderních elastomerových směsí a komponentů pro automobilový průmysl. Inženýři společnosti Tenneco využili zkušeností shromážděných při vývoji a dodávkách OE dílů ke hledání a navržení ideálních materiálů pro aftermarket. Mezi zákazníky společnosti Tenneco v oblasti  dodávek pro OE jsou například společnosti Audi, Chevrolet, Fiat, Ford, Honda, PSA, Renault, Toyota a Volkswagen. Toto vedoucí postavení v oblasti dodávek pro OE pomáhá zajistit, že každý díl řízení Monroe® Suspension  nabízí parametry požadované  dnešními spotřebiteli.

Důvěra … a dostupnost
Společnost Tenneco plně chápe, že nestačí jednoduše hovořit o OE kvalitě dodávaných dílů, ale že dodavatel musí rovněž investovat do rozsáhlého pokrytí potřebného k tomu, aby autoservisy mohly opravit  každé vozidlo, které se k nim dostaví se závadou na podvozku. Jen v minulém roce investovala značka Monroe® Suspension do vývoje a výroby více než  400 nových dílů, které tak byly přidány do katalogu. Kromě toho, Monroe® nabízí širokou nabídku dílů  "PRVNÍ NA TRHU" pro nejnovější a nejpopulárnější vozidla, včetně:
   – Ford Focus III a C-Max II – jak  „alu“ ramena tak i verze ramen z plechu
   – Peugeot 508 – kovaná ramena a další komponenty
   – VW Up, Seat Mii a Škoda Citigo – ramena a další podvozkové díly

Vysoká odbornost v diagnostice
Máte všechny znalosti a nástroje potřebné k identifikaci každé závady na systémech řízení a zavěšení vozidla?  V dalších řádcích najdete několik nových nástrojů, které mohou pomoci Vám i Vašemu týmu být ještě zběhlejší v diagnostice nejnovější systémů řízení a zavěšení moderních vozidel:

Monroe® Suspension Tool – Nástroj ke kontrole systémů řízení a zavěšení (KSWI01) – Konečně existuje rychlý a snadný způsob, jak kontrolovat opotřebení dílů řízení a zavěšení kol. Tento inovativní nástroj umožňuje jedné osobě provést kompletní a důslednou kontrolu opotřebení dílů zavěšení kola když zavěšení není zatíženo.

Monroe®  e-Learning moduly – zdarma – Tenneco zdarma nabízí rozsáhlou knihovnu  informací a interaktivního školení, která obsahuje nejdůležitější a rozhodující technické informace, diagramy, obrázky, videa a další informace. Tyto jsou velmi snadno srozumitelné a lze je nalézt na internetových stránkách Monroe.com.

Tyto stránky mimo jiné obsahují moduly:
     • Školení o systémech řízení vozidel
     • Vše o systémech zavěšení vozidel
     • Elektronické souvisle řízené systémy zavěšení
     • Kurz o podvozcích užitkových vozidel
     • Monroe® elastomery

Zmíněné produkty můžete nyní zakoupit u Auto Kelly.

Související články

Žhavé novinky v Auto Kelly v březnu 2014
Žhavé novinky v Auto Kelly v březnu 2014

Firma Auto Kelly uvádí do svého sortimentu brzdové destičky a kotouče Delphi a podvozkové díly Monroe® Suspension. Brzdové destičky a kotouče Delphi K stávající nabídce produktů značky Delphi (díly řízení a zavěšení, elektrické součástky, diagnostické přístroje) Auto Kelly doplňuje od 1. 3. 2014 další sekci: brzdová destičky a kotouče Delphi. Vybírejte z 1.119 brzdových deštiček […]

„Tenneco On Tour“ road show 2014
„Tenneco On Tour“ road show 2014

Pokud jste ještě nenavštívili tuto interaktivní, na technologii vozidel zaměřenou road show, budete překvapeni, kolik zajímavých informací a novinek se můžete dozvědět o systémech řízení, zavěšení kol a řídicích systémech emisí vozidel. Pokud jste již zúčastnili, se můžete těšit na zcela novou road show připravenou pro rok 2014 . Pro více informací a pro nalezení […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!