Společnost TENNECO ohlásila dobré výsledky

3. prosince 2014, 11:05

Globální společnost Tenneco, která je majitelem známých značek jako je Walker či Monroe, ohlásila za třetí čtvrtletí roku 2014 čistý zisk 78 milionů dolarů. To je výrazný meziroční nárůst oproti 12 milionům ve třetím čtvrtletí 2013.

Celkový obrat společnosti dosáhl ve sledovaném období 2,081 miliardy dolarů s meziročním růstem 6%. Vyšší příjmy byly dosaženy v obou základních produktových řadách společnosti –  divize Clean Air rostla o 8% a Ride Performance o 2%. Řada Clean Air zahrnuje produkty společnosti, které slouží ke snižování emisí jako například výfukové systémy, katalyzátory či filtry pevných částic. Do skupiny Ride Performance patří ostatní komponenty – tlumiče, pružiny, díly podvozku atd.

V segmentu OEM u osobních vozidel se příjmy společnosti zvýšily o 6% a rostly tak rychleji než celý tento segment trhu. Ještě výraznější byl růst v segmentu užitkových, nákladních a terénních vozidel, kde tržby vzrostly o 15%. Divize Clean Air rostla více Evropě, Číně a Japonsku. Naopak rychlejší růst v severní Americe zaznamenala divize Ride Performance. Globální příjmy z aftermarketu v podstatě stagnovaly na úrovni předchozího roku. Nižší výnosy v Evropě byly kompenzovány vyššími příjmy z obou produktových řad v severní Americe.

"Vyšší počet vyrobených užitkových vozidel a náš vyšší podíl v nich demonstruje efektivitu našeho růstu, který je silný ve všech světových regionech. Máme tak silnou pozici pro nejvýznamnější OEM zákazníky na celém světě. Navíc regulace v oblasti životního prostředí budou vytvářet další příležitosti“ řekl Gregg Sherrill, generální ředitel společnosti Tenneco. "Znamená to, že bychom měli dokončit rok 2014 se silným růstem meziročních příjmů. Ty budou vyšší než celkový růst výroby v oboru. Čekáme také zvýšení celkových příjmů na trhu s náhradními díly."

Vzrostly také investice společnosti – kapitálové byly 95 miliónů dolarů, oproti 57 milionům dolarů v třetím čtvrtletí 2013. Podobně rostly i investice do výzkumu. Celkové kapitálové investice společnosti za rok by měly dosáhnout výše 330 milionů dolarů.

Společnost Tenneco tak upevňuje své vedoucí postavení ve výrobě, v prodeji, ve výzkumu a vývoji dílů a komponent určených pro podvozky vozidel a v oblasti řízení emisí spalovacích motorů.

Související články

Tenneco oznámilo změny ve vedení společnosti
Tenneco oznámilo změny ve vedení společnosti

Společnost oznámila, že provedla změnu v řídící struktuře. Josep Fornos, výkonný viceprezident divize Ride Performance nastoupil do funkce výkonného viceprezidenta divize Clean Air. Nahrazuje tak Neala Yanose, který odchází z Tenneca. Změna je platná okamžitě. Nový výkonný ředitel divize Ride Performance zatím nebyl jmenován. V mezidobí bude divize podřízena přímo provoznímu řediteli Tenneco panu Hari […]

Společnost Tenneco a Monroe oslavují století informací a zábavy na nové webové stránce
Společnost Tenneco a Monroe oslavují století informací a zábavy na nové webové stránce

Tenneco pokračuje v celoroční oslavě stého výročí vzniku ikonické značky Monroe® uvedením své informační a zábavné webové stránky – www.monroe100.com – vytvořené pro automobilové profesionály a řidiče motorových vozidel z celého světa. Založena již v roce roku 1916, je Monroe je globální a uznávanou značkou dílů pro osobní a užitková vozidla v oblasti dílů řízení […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!