Repasované brzdové třmeny Brembo: Ekologické a cenově dostupné řešení pro aftermarket

19. října 2021, 13:11

Jako dodavatel brzdových systémů pro výrobce prémiových automobilů je společnost Brembo známá svými úspěchy v motoristickém sportu a ekologickými řešeními. Společnost také nabízí produkty pro aftermarket pro téměř všechny typy vozidel a její široká nabídka náhradních dílů zahrnuje mimo jiné repasované třmeny. Toto ekologické a cenově dostupné řešení spočívá v repasi těles třmenů a výměně neopravitelných součástí.

Brzdový třmen Brembo

Repasovaná náhrada v Brembo kvalitě

Řada repasovaných výrobků pokrývá 95 % vozového parku – více než 4.000 referencí pro přibližně 2.000 modelů od 55 výrobců. Výroba tohoto typu dílu zahrnuje recyklaci opotřebovaných nebo poškozených brzdových třmenů bez vlivu na kvalitu. Řada produktů Brembo pro aftermarket, včetně repasovaných třmenů, splňuje stejně přísné normy odolnosti a bezpečnosti jako jejich protějšky z prvovýroby.

Proces renovace zahrnuje testování a čištění třmenu, kompletní výměnu všech neopravitelných součástek za nové a nanesení antikorozního povlaku.

Při kontrole jsou třmeny označeny zářezem, který značí, že byly recyklovány a v budoucnu již nebudou znovu repasovány. Zákazníci si tak mohou být jisti, že třmeny jsou stejně kvalitní jako zcela nové výrobky a že na jejich použití je poskytována záruka.

Brzdový třmen Brembo

Řešení šetrné k životnímu prostředí

Kromě spolehlivosti a cenové dostupnosti jsou repasované třmeny Brembo také šetrné k životnímu prostředí, což je v souladu se závazkem společnosti k udržitelnému rozvoji. Tato strategie je realizována výrobou brzdových systémů a komponentů, které zachovávají stávající design, ale méně znečišťují životní prostředí.

Volba repasovaných třmenů jako náhradních dílů také přispívá ke snížení spotřeby přírodních zdrojů. Navíc je proces recyklace energeticky méně náročný než výroba nových třmenů díky opětovnému použití některých součástí, které by jinak musely být zlikvidovány.

Moderní a bezpečnější obaly

Brembo má recyklované třmeny ve své nabídce pro aftermarket již několik let a nyní jsou na trhu k dispozici v novém balení. Krabička byla navržena v praktickém provedení a navíc zajištěna speciálním lepidlem, aby s jejím obsahem nebylo možné před nákupem manipulovat.

Brzdový třmen Brembo

Podmínky renovace

Postup sběru použitého třmenu není koordinován přímo mezi servisem a společností Brembo. Mechanik kontaktuje svého distributora náhradních dílů, který operaci provede. Ověření  použitelnosti třmenu probíhá v regeneračním zařízení, kde kvalifikovaný personál posoudí, zda je možné díl znovu zařadit do výrobního cyklu, nebo zda musí být z důvodu vážného poškození zlikvidován.

Rozhodnutí o repasi závisí na stavu třmenu a typu poškození. Pokud se poškození týká více součástek třmenu (např. pístků, těsnicích kroužků) a třmen vykazuje známky oxidace i na vnější straně, je třeba opotřebovaný třmen vyměnit za repasovaný výrobek. Pokud je třmen zvenku stále v dobrém stavu a poškozený je pouze těsnicí kroužek, je třeba vyměnit pouze tuto součást.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!