Produktová skupina řízení a zavěšení MEYLE

3. února 2023, 12:42

Rameno zavěšení a kulové čepy, které s ním tvoří jeden celek, zajišťují bezpečné a přesné vedení kol vozidla. Rameno je nezbytnou součástí zavěšení kol. Je nezastupitelné při jízdě po nerovnostech nebo výmolech na silnici a při každém pohybu řízení. Hlavním důsledkem vadného kulového čepu nebo ramene zavěšení je zhoršená bezpečnost vozidla a jeho cestujících. Řízení vozidla je také často nepohodlné a nepřesné a zároveň se snižuje brzdný účinek. Nepříznivě to ovlivňuje také další související díly, jako jsou pneumatiky nebo uložení přední nápravy.

Produkty Meyle

Jako výrobce vysoce kvalitních dílů řízení a zavěšení s 25 lety zkušeností a technických znalostí MEYLE těmto výzvám rozumí a nabízí kompletní řadu řešení pro prakticky všechny požadavky na řízení a zavěšení. A pokud jde o dlouhou životnost, jde MEYLE ještě o krok dál: Díly MEYLE HD jsou technicky lepší než jejich originální protějšky, mají delší životnost a čtyřletou záruku*. Oceňované, chytře navržené sady MEYLE KITS také šetří čas a peníze při každodenním provozu autodílny.

Vysokou kvalitu zaručují nejen vlastní laboratoře kvality a zkušebny v Hamburku, ale také skutečné zátěžové testy na silnici s renomovanými závodními týmy, které se podílejí na testování, vývoji a konstrukci náhradních dílů.

Díky špičkovému pokrytí evropského trhu a evropských vozových parků mimo Evropu jsou díly řízení a zavěšení MEYLE optimální volbou pro aftermarket. MEYLE neustále rozšiřuje nabídku vysoce kvalitních dílů řízení a zavěšení, aby se vozidla na silnicích vždy pohybovala ve správné stopě.

* Více informací najdete na:

Meyle HD

Od nápadu k hotovému výrobku: komplexní výrobní proces ve společnosti MEYLE

Společnost MEYLE se sídlem v Hamburku vyrábí náhradní díly pro aftermarket a stará se o celý výrobní proces od vývoje až po hotový výrobek. Každý krok podléhá nejvyšším standardům kvality s cílem vyrábět díly, které zajistí maximální spokojenost autoservisů a jejich zákazníků.

 Pro společnost MEYLE znamená výroba více než pouhou produkci dílů: výroba dílu začíná u prvotního nápadu na výrobek nebo na optimalizaci dílu MEYLE HD. Mnoho času a úsilí je věnováno výzkumu, dolaďování specifikací, testům prototypů a kvality a koordinaci napříč odděleními, aby vznikl výrobek, který splňuje úroveň kvality očekávanou společností MEYLE a jejími zákazníky.

Intenzivní kontroly kvality v každé fázi výroby

Inženýři firmy MEYLE mají dlouholeté zkušenosti a hluboké znalosti inovativních výrobních procesů, což společnosti umožňuje řídit globální výrobní procesy s maximální přesností a kvalitou. Existují pádné důvody, proč jsou díly MEYLE označovány jako zkonstruované a kvalitativně schválené v Německu. Jsou vyvíjeny v souladu s přísnými pokyny odborníků MEYLE a během výrobního procesu jsou pečlivě sledovány a opakovaně testovány. Mezi výrobní závody dílů MEYLE patří společnosti v Turecku, které vyrábějí díly řízení a zavěšení a také gumo-kovové díly. V dalších oblastech výroby hamburský výrobce úzce spolupracuje s mezinárodní sítí renomovaných vývojových a výrobních partnerů, kteří vyrábějí díly v přísném souladu s požadavky a normami MEYLE a jsou pravidelně kontrolováni inženýry kvality MEYLE.

V obou případech se inženýři MEYLE podílejí na každé fázi a neustále komunikují s odborníky na jednotlivých pracovištích, aby byla zajištěna co nejlepší kvalita. Téma odborné znalosti výroby je proto v praxi obzvláště důležité. I v případech, kdy jsou díly MEYLE vyráběny u mezinárodních výrobních partnerů, a nikoli ve vlastních závodech MEYLE, jsou odborné znalosti získané při výrobě ve vlastních výrobních závodech zahrnuty do specifikací a procházejí celým vývojovým procesem.

S díly MEYLE vždy o krok dál

Během výrobního procesu se MEYLE důsledně řídí potřebami trhu s náhradními díly. Každý den se inženýři MEYLE vžívají do situace pracovníků autoservisů a vyvíjejí řešení oprav, která šetří čas a peníze a zefektivňují procesy v autoservisech. Jedním z dobrých příkladů z oblasti řízení a zavěšení je rameno zavěšení MEYLE HD pro modely Mercedes W205. Po dvou letech vývoje se inženýrům MEYLE podařilo zvětšit vnitřní strukturu kulového čepu, aniž by bylo nutné měnit základní tvar dílu, což nebylo možné kvůli nedostatku místa. Výrazné zvětšení průměru kulové hlavy znamenalo snížení povrchového tlaku, které zabraňuje opotřebení a prodlužuje životnost. Stejně jako na všechny ostatní díly MEYLE HD poskytuje MEYLE na něj čtyřletou záruku*.

* Více informací najdete na:

https://www.meyle.com/fileadmin/user_upload/produkte/HD/Garantiezertifikat_en.pdf

Meyle

Od dílu MEYLE ORIGINAL k dílu MEYLE HD: technické znalosti ve dvou produktových řadách

MEYLE se svými třemi produktovými řadami – MEYLE ORIGINAL, MEYLE PD a MEYLE HD – nabízí přesná řešení a díly pro každou situaci a každého řidiče, od kompetentního pracovníka autodílny a ambiciózního jezdce rallye až po nadšence do klasických vozů a každého řidiče na celém světě, který se potřebuje spolehnout na svůj vůz. V kategorii řízení a zavěšení kol nabízí MEYLE své vysoce kvalitní a spolehlivé díly v produktových řadách MEYLE ORIGINAL a MEYLE HD.

Jaké jsou rozdíly ve výrobě dílů MEYLE HD a MEYLE ORIGINAL? Rameno zavěšení MEYLE a jeho součásti jsou jasnou ukázkou toho, jak jsou vyvíjeny. Proces je založen na přesné specifikaci dat na několika úrovních:

  1. Určení parametrů a technických údajů

Při konstrukci ramen zavěšení MEYLE ORIGINAL se v prvním kroku využije OE díl pro určení údajů a vlastností pro proces vývoje, aby byly splněny technické specifikace. Data získaná pomocí 3D skenování se následně zpracují, aby bylo možné využít geometrická data k výrobě přesného a spolehlivého dílu MEYLE ORIGINAL.

  1. Speciální zkušební postupy: testy těsnosti a klimatické zkoušky

Specifikace MEYLE ve skupině výrobků s kulovými klouby zahrnují i další stupeň kvality, který používá speciální postup pro zkoušku těsnosti. Tím je zajištěno, že se dovnitř nedostane žádná vlhkost nebo dokonce cizí částice, čímž se zabrání opotřebení nebo poruše dílu. U speciálních aplikací, jako jsou kulové čepy MEYLE, lze vlastnosti a funkce dílů testovat v různých klimatických podmínkách v laboratoři kvality MEYLE. Jednou ze speciálních zkoušek kvality je zkouška solnou mlhou, kterou MEYLE testuje, jak díly korodují.

  1. Zjišťování životnosti a zaznamenávání údajů

Ve svých vlastních laboratořích kvality v Hamburku a ve výrobních závodech testuje MEYLE také silentbloky MEYLE ORIGINAL používaná v ramenech. Speciálně vyvinutý zkušební postup zajišťuje, že celou životnost originálních dílů lze vygenerovat během několika málo dnů. Data jsou zaznamenávána digitálně a poskytují důležité poznatky pro specifikace dílů MEYLE.

Po testech se všechna získaná data shromáždí a vytvoří se z nich specifikace, která se použijí jako základ pro nové rameno zavěšení MEYLE ORIGINAL. U produktové řady MEYLE HD jdou inženýři MEYLE ještě o krok dál a v souladu s heslem „lepší než originál“ vyvíjejí díl, který je ve srovnání s originální součástkou optimalizován a nabízí především mimořádnou odolnost.

  1. Začátek procesu optimalizace: identifikace předčasných poruch

Nový díl MEYLE HD má svůj původ v dílu OE, který předčasně selhal nebo vykazuje potenciál pro optimalizaci při kontrolním procesu MEYLE. Zjednodušeně řečeno, pokud se rameno porouchá v relativně raném stádiu nebo pokud je nutné vyměnit celé rameno při poruše jeho součásti, jako je kulový čep nebo silentblok, je to obvykle impulz pro vývoj nového ramene MEYLE HD. Inženýři MEYLE se pustí do práce a hledají způsoby, jak díl vylepšit.

  1. Identifikace příčin a vývoj řešení

Nejprve si tým udělá přehled o situaci. Vývojáři provedou komplexní simulace, aby si ověřili, zda se jedná o opakující se problém, a určí příčinu poruchy. Poté stanoví možná východiska pro řešení, například v materiálech, instalačním uspořádání nebo konstrukci součástí. Jakmile jsou parametry definovány, jsou zaneseny do konstrukčního procesu a vytvoří se přesné specifikace dílu MEYLE HD.

  1. Výroba prototypu, zkoušky kvality a sériová výroba

Nový díl MEYLE HD je vyráběn společně s dalšími produkty v mezinárodní výrobní síti MEYLE. Nedílnou součástí jsou komplexní zkoušky kvality v reálných podmínkách, a to jak v hamburské centrále, tak ve výrobních závodech. Tyto zkoušky zkoumají odolnost, pevnost a chování při provozu vozidla. Odborníci nový díl schválí k provozu pouze tehdy, pokud těmito zátěžovými testy bez problémů projde.

  1. Od problému k řešení: rameno zavěšení MEYLE HD pro modely Mercedes W205

Dobrým příkladem tohoto procesu je vývoj ramene MEYLE HD pro modely Mercedes W205. Při testování byly zjištěny předčasné poruchy kulového čepu. Kvůli nedostatku místa však v tomto případě nebylo možné díl vylepšit jeho celkovým zvětšením. Po dvou letech vývoje se však inženýrům MEYLE podařilo zvětšit celou vnitřní strukturu kulového čepu, aniž by bylo nutné měnit základní tvar výrobku. Výrazné zvětšení průměru kulové hlavy znamenalo snížení povrchového tlaku a opotřebení a prodloužení životnosti. Stejně jako na všechny ostatní díly MEYLE HD poskytuje MEYLE na toto rameno čtyřletou záruku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!