Continental WinterContact TS 870 vyhral v testu zimních pneumatik ADAC 2024

27. září 2024, 13:43

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 o rozměru 205/55 R 16 se umístila na prvním místě v testu zimních pneumatik, který dnes zveřejnily německý autoklub ADAC, rakouský ÖAMTC a švýcarský TCS.

ADAC a ÖAMTC jí udělily nejvyšší hodnocení “dobrá” (2,0), zatímco švýcarský autoklub TCS ji ohodnotil jako “velmi doporučenou”. Tím se zimní pneu Continental umístila na prvním místě z celkem dvanácti testovaných modelů. Autokluby testovaly modely pneumatik evropských, asijských a amerických výrobců. Testovacím vozidlem byl Volkswagen Golf.

Pneumatika WinterContact TS 870 v testu splnila vysoké nároky autoklubů: Continental WinterContact TS 870 je přesvědčivá na všech površích vozovky a získala jednoznačně dobré hodnocení bezpečnosti při jízdě s mírným odstupem od následujících.”

ADAC rovněž potvrzuje silné stránky pneumatiky WinterContact TS 870: “Na mokré vozovce dosahuje pneumatika WinterContact TS 870 nejlepší hodnocení mezi testovanými pneumatikami. Získala dobré známky, protože ve všech kritériích na mokré vozovce dosahuje nadprůměrných výsledků. Řidiče si získá krátkou brzdnou dráhou a dobrým chováním při aquaplaningu, stejně jako jízdními vlastnostmi.”

WinterContact TS 870 je určen pro vozy mini až střední velikosti. S touto zimní pneumatikou bezpečně přečkají zimu i sportovní kompaktní vozy. Široká nabídka zahrnuje pneumatiky o průměru od 14 do 18 palců, profilu od 40 do 70 a šířce od 155 do 225 milimetrů – včetně modelů s ochranou ráfku a označením XL pro zvýšení nosnosti. S nejvyšším rychlostním indexem V, pro možnost jízdy až 240 km/h.

Semperit Speed-Grip 5 zvítězil i u poroty

V testu byl potěšující také výkon značky Semperit. Značka, která je doma u rakouských sousedů,  si v našich zemích získává stále větší popularitu. Pneumatika Speed-Grip 5 v rozměru 215/55 R 17 obdržela od ADAC a ÖAMTC celkovou známku “uspokojivá” (2,6) a od TCS “doporučená”: “Nabízí nadprůměrný kilometrový výkon a vykazuje také nízké opotřebení. Její účinnost je působivá také díky nízké hmotnosti, nízkém valivém odporu a s ní spojené nízké spotřebě paliva.”

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!