HENKEL představuje lepidla na čelní skla TEROSON s nejvyšším důrazem na bezpečnost

8. března 2021, 19:59

TEROSON®, renomovaná značka v oblasti oprav a údržby vozidel firmy Henkel, představuje svou rozsáhlou inovovanou řadu polyuretanových lepidel pro přímé zasklívání.

S uvedením nové řady lepidel na čelní skla TEROSON BOND na trh posouvá firma Henkel bezpečnost na vyšší úroveň. Společnost využila svých zkušeností z různých odvětví automobilového průmyslu a vytvořila řadu lepidel na čelní skla, které splňují potřeby všech v poprodejním sektoru; dílen provádějících opravy a údržbu vozidel, montérů skel, ale také distributorů výrobků pro poprodejní sektor.

Inovovaná řada TEROSON BOND zahrnuje výrobky, které byly schválené výrobci originálních dílů (OEM) a odzkoušené společností DEKRA, a které byly vyvíjeny v souladu s nejnovějšími technologiemi čelních skel a s ohledem na rostoucí nároky na kalibrace ADAS. Řada TEROSON BOND byla vylepšena tak, aby optimalizovala proces montáže skel a podporovala technologii asistenčních systémů.

Dále svým novým produktem TEROSON BOND 120 rozšiřuje společnost Henkel své portfolio o kvalitní lepidlo, které zaručuje bezpečný odjezd z dílny (SDAT) do dvou hodin.

Bezpečnost na prvním místě

Řada TEROSON BOND byla podrobena rozsáhlejším crash testům než standardní lepidla na čelní skla, takže nabízí vyšší spolehlivost. Tato polyuretanová konstrukční lepidla samozřejmě odpovídají také standardní průmyslové normě FMVSS 212/208, která testuje odolnost čelních skel při 100% čelním nárazu v rychlosti 48 km/h. Tato řada jde ale ještě dál.

Henkel rovněž provádí crash testy podle své vlastní normy, upravené pro běžný scénář havárie ve městě, s menším přesahem a při vyšší rychlosti; 64 km/h, přesah 40 %. Torzní namáhání karoserie vozidla v tomto testu je ve srovnání se standardním testem mnohem větší, což posouvá nároky na lepidlo na vyšší úroveň. Výsledky z tohoto dodatečného testování slouží ke zvýšení důvěry v tuto řadu lepidel.

Kompletní balíček

TEROSON BOND je kompletní systém pro lepení čelních skel, který zahrnuje sedm polyuretanových konstrukčních lepidel a doplňkovou řadu nově koncipovaných výrobků, včetně primeru „vše v jednom“, čističe, aktivátoru, nanášecí pistole a dalšího vybavení.

Dvě ze sedmi lepidel jsou vytvořena speciálně pro účely firem specializovaných na lepení čelních skel a zbývajících pět, včetně nového výrobku TEROSON BOND 120, je určeno pro potřeby nezávislého poprodejního trhu.

Lepidla na čelní skla TEROSON BOND jsou buď jednosložkové anebo dvousložkové polyuretany. Jednosložkové produkty vytvrzují vlivem vzdušné vlhkosti, zatímco dvousložková lepidla nabízejí urychlené vytvrzení za všech povětrnostních podmínek a vynikající zpracovatelnost, což je výhodou zejména u těžkých čelních skel.

Dohromady zaručují, že pro každou aplikaci naleznete to správné lepidlo. To je důležité, protože lepení nejen zlepšuje torzní tuhost vozidla až o 40 %, ale také dodává vozidlu odolnost proti nárazům a pomáhá správné aktivaci airbagů.

Firma Henkel podporuje uvedení těchto výrobků na trh také poskytnutím on-line aplikačního školení, díky němuž uživatelé získají potřebné znalosti k dosažení co nejlepších výsledků. Další informace najdete na webových stránkách v sekci Lepení čelních skel pro autoservisy.

Bližší informace o produktu TEROSON BOND 60 naleznete ve formátu PDF.

Bližší informace o produktu TEROSON BOND 60 True Primerless naleznete ve formátu PDF.

Bližší informace o produktu TEROSON BOND 480 naleznete ve formátu PDF.

Brožura o řadě TEROSON BOND ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!