Hankook pneumatiky pro elektromobily a letní pneumatiky získaly ocenění

3. května 2024, 10:44

V četných aktuálních srovnávacích testech přesvědčily prémiové pneumatiky Hankook svým komfortem a bezpečností a podle odborných médií nabízejí také dobrý poměr ceny a výkonu. Pneumatika SUV Hankook iON evo nyní získala nejlepší známku v testu časopisu Auto Bild (vydání 16/2024) a bylo jí uděleno „příkladné“ hodnocení.

Hankook ocenění

Pozitivní závěr časopisu Auto Bild: „Nový letní běhoun pro elektromobily s vyváženým vysokým výkonnostním potenciálem, stabilní bezpečnou ovladatelností, krátkou brzdnou dráhou na mokru i suchu, nízkou vnější hlučností při jízdě, vysokým kilometrovým výkonem (nájezdem) a dobrou hospodárností“, tak zní verdikt o pneumatikách Hankook iON evo SUV v aktuálním testu letních pneumatik pro elektromobily.

Ve srovnání se sedmi konkurenty v rozměru 235/55 R 19 dosáhla prémiová pneumatika Hankook celkového skóre „1,3“. Pneumatika iON evo SUV je navíc vybavena technologií Hankook i Sound Absorber a je navržena tak, aby byla aerodynamická, což společně zajišťuje mimořádně nízkou hladinu hluku ve srovnání se standardními pneumatikami.

„Vyvážené a komfortní“ – v testu letních pneumatik pro elektromobily kompaktní vozy SUV odborného časopisu auto motor und sport (vydání 07/2024) získala pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 SUV hodnocení „velmi dobrá“.

V testu časopis porovnával osm pneumatik běžného rozměru 235/55 R18 pro vozy SUV. Kromě jízdních vlastností na suché a mokré vozovce se srovnání zaměřilo také na valivý odpor a hluk odvalování. Závěr odborníků: „Velmi dobré, dynamické chování za mokra s vysokou úrovní přilnavosti a snadnou ovladatelností. Přímá odezva řízení, velmi dynamická na suché vozovce, dobré komfortní vlastnosti.“

Od sportovních vozů po obytné vozy: působivé jízdní vlastnosti na mokré i suché vozovce

Ve svém aktuálním testu letních pneumatik pro obytné vozy (číslo 4/2024) označuje časopis Auto Bild Reisemobil pneumatiku Hankook Ventus Prime 4 za „příkladnou“. Redakce porovnávala celkem deset pneumatik o rozměru 225/55 R17 a dospěla k následujícímu závěru pro tuto prémiovou pneumatiku: „Značkový letní dezén s přesvědčivými jízdními vlastnostmi na mokrých i suchých tratích, dobrými bezpečnostními rezervami při aquaplaningu, neutrální a bezpečnou ovladatelností na mokru i suchu“. Testující rovněž chválili „nízkou vnější hlučnost při jízdě“ a „velmi dobrý poměr ceny a výkonu“ pneumatik Hankook.

Ocenění dobrého výkonu dosáhla také pneumatika Hankook Ventus S1 evo Z v testu letních pneumatik časopisu Auto Bild Sportscars (vydání 4/2024). Mimořádně výkonná pneumatika pro náročné supersportovní vozy v kombinaci 265/35 R19 (přední náprava) a 295/30 R20 (zadní náprava) získala v testu mezi šesti konkurenty hodnocení „dobrá“. Závěr odborného časopisu: „Sportovní talent s agilním řízením, dobrými akvaplaningovými rezervami a krátkou brzdnou dráhou na mokré trati“.

Vítěz časopisu Auto v kategorii cena/výkon

V testu letních pneumatik časopisu Auto (číslo 7/2024) zabodovaly pneumatiky Hankook Ventus S1 evo 3 s nejlepším poměrem ceny a výkonu. Odborná redakce pro toto srovnání testovala devět současných cestovních pneumatik v rozměru 225/45 R17 z hlediska komfortu, energetické účinnosti a bezpečnostních vlastností. Podle odborníků vyniká prémiová pneumatika Hankook především „vysokým potenciálem přilnavosti“ a „vyvážeností v jízdě na mokru i suchu“ – tedy „dobrým kompromisem mezi dynamikou a komfortem“.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!