Purflux Filtration je nový název známého výrobce

29. července 2024, 15:32

Purflux Filtration je od 1. června novým názvem společnosti Sogefi Filtration. Má jít o řešení budoucnosti celé skupiny, i když v současné době se toho příliš nemění.

Sogefi - Purflux Filtration

Společnost Sogefi k 31. květnu 2024 dokončila prodej své obchodní jednotky Filtration Business Unit americkému investičnímu fondu Pacific Avenue Capital Partners. Peněžní protihodnota, kterou společnost Sogefi obdržela, činí v souladu s tiskovou zprávou vydanou dne 23. února 2024 331,2 milionu eur a byla stanovena podle hodnoty podniku ve výši 374 milionů eur a úprav na základě čistého pracovního kapitálu a čisté finanční pozice odhadované k 31. květnu 2024, jak je u tohoto typu transakcí obvyklé.

Divize Sogefi Filtration vyrábí celou řadu filtrů pro originální vybavení (OE), pro OES (Original Equipment Spares) i pro aftermarket (IAM). Konkrétně na aftermarket dodává výrobky pod značkami CoopersFiaam, Tecnocar, FRAM® a Purflux pro lehká vozidla, značka SogefiPro je určena pro užitková vozidla.

Skupina Purflux bude fungovat zcela samostatně a všechny její továrny a průmyslové závody zůstanou téměř beze změny. Do budoucna má být projekt založen na třech pilířích:

  • udržení, rozvoj a posílení pozice v oboru
  • urychlení přechodu na elektrifikaci pomocí nabízených výrobků
  • snaha stát se světovou jedničkou v oblasti poprodejních služeb

Nově vzniklá skupina začala okamžitě pracovat na dosažení svých cílů. Všechny byrokratické aspekty zůstaly stejné, včetně představenstva, které se přizpůsobuje nové strategii.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!