Hankook představuje Dynapro HPX pro SUV a vozidla s pohonem všech kol

13. srpna 2024, 10:55

Výrobce prémiových pneumatik Hankook představuje novou pneumatiku Dynapro HPX, univerzální a odolnou letní pneumatiku pro vozy SUV a vozidla s pohonem všech kol. Nová pneumatika stanovuje standardy ve svém segmentu z hlediska bezpečnosti, pohodlí a dlouhé životnosti.

Hankook pneumatika Dynapro HPX

Dynapro HPX zaujme rovnoměrným opotřebením běhounu a vysokým kilometrovým výkonem. Toho je dosaženo díky nově vyvinuté směsi materiálů a zvětšené kontaktní ploše, která rovnoměrně rozkládá tlak na půdu. Pneumatika Dynapro HPX navíc nabízí lepší přilnavost při brzdění a zatáčení na mokru. Nové 3D lamely GripControl, které jsou umístěny na hlavním běhounu, si zachovávají svůj tvar i při zatížení a přispívají tak k optimální přilnavosti. Dynapro HPX ukazuje své přednosti zejména na mokré vozovce: V porovnání se svým osvědčeným předchůdcem dosahuje Dynapro HP2 nejen až o 15 % kratší brzdné dráhy na mokrém povrchu, ale také až o 7 % lepší ovladatelnosti na mokru.

Optimalizovaný komfort a snížená hlučnost

Pneumatika Dynapro HPX také nastavuje nová měřítka z hlediska komfortu díky novému designu běhounu: Technologie vroubkování použitá uvnitř drážek účinně snižuje hluk odvalování tím, že zužuje dráhu vzduchu, aniž by byly narušeny zamýšlené vlastnosti drážek. Optimalizace vnějších bloků běhounu, jejichž počet a velikost se liší, navíc zajišťuje tišší odvalování, a tedy i tišší jízdu.

Hankook pneumatika Dynapro HPX

„S pneumatikou Dynapro HPX představujeme nejnovějšího člena naší rodiny pneumatik, který je speciálně navržen tak, aby splňoval různé požadavky vozů SUV a vozidel s pohonem všech kol,“ říká Sanghoon Lee, prezident společnosti Hankook Tire Europe. „Jsme hrdí na to, že můžeme našim zákazníkům nabídnout pneumatiku s velmi vysokým kilometrovým výkonem, aniž by to bylo na úkor komfortu a bezpečnosti.“

Dynapro HPX je speciálně navržena pro potřeby evropského i severoamerického trhu a nabízí spolehlivý výkon i za nepříznivých povětrnostních podmínek. Je k dispozici ve všech standardních rozměrech pneumatik od 16 do 19 palců a v prodeji je od června.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!