SOUTĚŽ: Se stěrači Valeo o asistent řízení speed/visio NOMAD aneb Ploché stěrače jsou stále v&iacute

Pozor!

Akce skončila.

První mechanický stěrač spatřil světlo světa před více než stoletím (1903) a věřte nebo ne, vynalezla jej žena. Od té doby prošly stěrače mnoha proměnami – až po téměř dvaceti letech se z mechanického ručně ovládaného stěrače staly stěrače automatické a teprve na přelomu 20. a 21. století se zrodily ploché stěrače.

Nejprve byly výsadou luxusních automobilů, dnes se už postupně stávají běžnou výbavou i automobilů střední třídy. Obliby dosáhly ploché stěrače společnosti Valeo s technologií Flat Blade především kvalitou stírání a nehlučným provozem. Technologie Flat Blade má řadu předností jako integrovaný spoilerový systém, menší velikost a aerodynamické vlastnosti stírátka dosažené díky jedinečnému provedení a tenkému designu. Navíc se pro jejich výrobu používá v průměru pouze 9 dílů ve srovnání s minimálně 24 díly potřebnými pro výrobu stěrače standardní konstrukce. Díky tomu je Flat Blade o 30% nižší a 45% lehčí než jeho předchůdce a zajišťuje podstatně lepší stírání, aerodynamiku a již zmíněnou nižší hlučnost. Ploché stěrače jsou navíc odolnější proti mrazu, protože stírací lišty nemají kovové klouby. Tím pádem se v nich nedrží voda, která by mohla zmrznout.

Aktuální novinkou v rodině stěračů Valeo je nyní řada Compact Evolution, kde pouhých 17 typů stírátek stačí na to, aby obsáhly 85% vozidel, která mají ploché stěrače. Nespornou výhodou pro zákazníky je i to, že v jednou balení najdou hned několik typů adaptérů vhodných pro různá uchycení. Adaptéry jsou označeny písmeny a v každém balení nechybí ani podrobné montážní pokyny.

Soutěžní otázka:
Kolik položek plochých stěračů Valeo Compact Evolution stačí na 85% pokrytí vozového parku?
A) 45
B) 85
C) 17

Správné odpovědi zasílejte na emailovou adresu infocz@motofocus.eu. Do předmětu napište "soutěž Valeo". Tři vylosovaní výherci správných odpovědí obdrží od společnosti Valeo výrobek z kategorie asistent řízení – speed/visio NOMAD v hodnotě 2.400,- Kč. Slosování proběhne 31.10.2011. 

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA vyhodnocení

Podrobnosti o výrobku najdete na www.usmivejsezavolantem.com.