ELIT rozšířil svůj sortiment o produkty Lizarte

25. listopadu 2019, 11:27

Od podzimu 2019 dochází k rozšíření sortimentu u ELITu o LIZARTE o převodky řízení, čerpadla, posilovače řízení a sloupky řízení. Kompletní nabídka Elitu aktuálně zahrnuje více než 2.600 referencí a pokrývá většinu všech běžných aplikací. 

Španělská společnost LIZARTE působí na evropském trhu od roku 1973. Za uplynulá více než 4 desetiletí své činnosti si vydobyla na poli evropského aftermarketu silnou a respektovanou pozici.

produkty Lizarte

LIZARTE si na evropské scéně získal pověst značky, která nabízí jednu z nejširších nabídek repasovaných hydraulických i mechanických dílů kompletního řízení, posilovačů i sloupků řízení. Kromě toho se zabývá i výrobou dalších dílů pro trh náhradní spotřeby (kompresory klimatizace, elektronické součástky aj.). Samozřejmostí je dosažení certifikátu ISO 9001:2001 a navíc tento výrobce disponuje potřebnou certifikací ISO/TS 16949.

Co je čerpadlo posilovače řízení a převodka řízení a jak fungují?

Čerpadlo posilovače řízení je srdcem celého hydraulického systému řízení, které přeměňuje rotační energii motoru na energii hydraulickou. Čerpadlo nasává hydraulický olej ze zásobní nádržky a dodává ho pod vysokým tlakem do ventilu. Ventil je umístěn v převodce řízení. Je mechanicky spojen s hřídelí volantu a přivádí olej v závislosti na poloze volantu na příslušnou stranu pracovního válce. Tam olej tlačí proti pístu hřebenového řízení a podporuje tím řídicí pohyby. Píst současně vytlačuje olej druhou stranou pracovního válce zpětným vedením zpět do nádržky.

Téměř u kompletního sortimentu LIZARTE je preferován způsob prodeje přes vracení starého dílu. Tato záloha bude zákazníkům vrácena v případě, že starý díl vyhovuje podmínkám pro vracení SD. Manuál pro vracení SD bude k dispozici také v eCatu u každé položky.

Základní funkcí převodek řízení je přeměnit rotační pohyb volantu na lineární pohyb, který je potřeba k natočení kol, a díky vhodně zvolenému převodovému poměru i do určité míry toto natáčení usnadnit. Některá vozidla používají proměnlivý převod řízení, čehož je dosaženo jinou roztečí zubů na hřebenové tyči – rozteč zubů je jiná ve středním pásmu oproti rozteči zubů v krajních polohách. V současné době jsou čistě manuální řízení vytlačována řízeními podporovanými posilovačem – hydraulickým nebo elektrickým.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!