ProfiAuto Show 2019 měla rekordní účast

14. června 2019, 9:33

46.000 návštěvníků, 150 vystavovatelů a dva veletržní dny plné vášně, adrenalinu a nejnovějších trendů. Na veletrh dorazil i velký zástup českých a slovenský motoristických nadšenců a zástupců autoservisů. Největší motoristická show ve Slezsku ukázala, že automobilový průmysl se rozvíjí závratným tempem.

ProfiAuto Show 2019 měla rekordní účast

Šestnáctý ročník ProfiAuto Show 2019 se řídil heslem „Poháněno vášní“. Přes víkend 8. – 9. června dorazily automobiloví nadšenci a nejvýznamnější zástupci automobilového průmyslu do Katovic. Účast byla rekordní. Veletržní prostory navštívilo během dvou dnů 46.000 lidí, což je o 6.000 vyšší návštěvnost než v minulém roce. Velkou skupinu opět tvořili odborníci a především mechanici.

„I účast z Česka a ze Slovenska byla historicky nejvyšší. Na akci zavítalo přibližně 2.000 návštěvníků a 600 automechaniků a zástupců autoservisů,“ doplňuje Jindřich Krejčí, ředitel projektu ProfiAuto Servis v České republice a na Slovensku.

Velký zájem návštěvníků vzbudil 600-koňový speciál McLaren F1 EVO 2019 českého závodníka Marka Rybníčka. Návštěvníci si užili závody motokár, driftování nebo ukázky s motocyklem. Vyzkoušeli si také simulátor autoservisu pomocí virtuální reality.

Poprvé se na veletrhu v Polsku předvedl automobilový bungee jumping, kdy vozidlo s kaskadéry padalo z více než 80 metrů. Odvážlivci v autě museli bojovat s přetížením, které je nesrovnatelně silnější než například při akceleraci v rallye.

Veletrh ukázal, že motorismus je neoddělitelně spjat s adrenalinem a emocemi, a to na nejvyšší úrovni. Vystavovatelé prezentovali mnoho moderních řešení a technologií budoucnosti, které poukázaly na to, že automotive průmysl vstupuje do nové fáze.

„Odborný program plný školení a workshopů jsme připravili s přihlédnutím na aktuální trendy a změny na trhu. Více jsme se věnovali oblastem, jako jsou elektromobilita nebo autonomní vozidla, ale i mnohým dalším technologickým vychytávkám v oblasti servisních nástrojů,“ shrnul Jindřich Krejčí.

ProfiAuto Show je každoroční motoristická oslava, která klade důraz na jedinečné emoce, zábavnou i odbornou stránku, a to díky spolupráci s nejvýznamnějšími automobilovými značkami z celého světa.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!