E-shop s dálničními známkami – FerZnamka.cz – je dle zadávací dokumentace z většiny dokončen! Absurdita za 401 milionů končí

27. ledna 2020, 11:35

E-shop s dálničními známkami je ve finále. Rozhodný den i čas se podařilo dodržet,  a to díky těm, kteří se od pátku 18:00 h až do stejného času v neděli podíleli na realizaci a podporovali výzvu na sociálních sítích.

FerZnamka.cz je řešení, které ukazuje celý ekosystém. Jedno na zelené louce a druhé pomocí „krabicového řešení“. Vznikla tedy dvě řešení pro e-shop a mobilní aplikace. Pro všechna tři řešení fungují chatbot, voicebot a integrace systémů pro automatizované rozeznávání registračních značek.

„Dosáhli jsme finále, účastníci si sáhli na dno. Tímto jim i všem, kdo pomáhali a podporovali nás, děkuji. E-shop FerZnamka.cz je do budoucna připraven pro reálný prodej elektronických dálničních známek. Nyní nákupem podporujete nadační fond Kolečko. Systém je otevřený pro napojení ostatních partnerů – e-shopů, benzinových pump, bankovních aplikací, jako je například George, a dalších – vše pomocí API,“ uvádí Tomáš Vondráček a dodává: „Na otevřenou výzvu pro státní správu reagovali a přišli šéf Pirátů Ivan Bartoš, ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, který přebírá ministerstvo dopravy, a pan premiér Andrej Babiš. Tímto děkujeme i jim.“

Technické specifikace:

  1. Systém je otevřený pro napojení ostatních partnerů – e-shopů, benzinových pump, bankovních aplikací, jako je například George – vše pomocí API.
  2. V rámci hackathonu vyvinuli dva e-shopy.
  3. První je postaven na platformě Kentico EMS.
  4. Druhý je single page aplikace v React.js.
  5. Existuje mobilní aplikaci pro Android i iOS.
  6. Pro rozpoznávání registračních značek se používá ALPR (automatizované rozeznávání registračních značek) se statickou kamerou společnosti Camea, které je využíváno k identifikaci vozidel např. při parkování či Policií ČR.
  7. Platí se přes platební bránu Global Payments ve spolupráci s Českou spořitelnou na transparentní účet.
  8. Podpora pro uživatele je místo robustního zákaznického call centra 24/7 vyřešena pomocí IT, tedy:
    1. na webech funguje chatbot Rasa,
    2. můžete si také zavolat na interaktivní voicebot Vocalls, tel.: +420 228 227 264.
  9. Srdcem projektu je centrální systém napsaný v .NET Core, provozovaný na Microsoft Azure Cloud. Jde o bezpečného prostředníka mezi státem a finálním uživatelem.
  10.  Účetnictví je zajištěno integrací do systémů ABRA.
  11.  Pro reporting používáme Power BI.

Peníze z FerZnamka.cz budou věnovány nadačnímu fondu Kolečko.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!