e-SALON se přesouvá na jaro 2021

22. října 2020, 16:22

Vzhledem k nepříznivému vývoji koronavirové epidemie v ČR se 3. ročník veletrhu čisté mobility e-SALON přesouvá z listopadového termínu na jaro 2021. Odborníci i široká veřejnost se na nejvýznamnější události oboru u nás sejdou v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 11. až 14. března 2021.

e-SALON 2021

Na výstavišti v Letňanech se představí modely nejvýznamnějších světových automobilek, vozítka na alternativní pohony i supervýkonné dobíjecí technologie. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

„Pro návštěvníky bude jarní termín znamenat širší nabídku vozů a díky posunu budeme s největší pravděpodobností schopni nabídnout jízdy s naším nejnovějším elektromobilem. ENYAQ iV bude pro všechny jistě velké lákadlo,“ říká Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení značky ŠKODA.

Konference i vytrvalostní test elektromobilů

Úvodní den v jarním termínu konání veletrhu bude patřit médiím a odborníkům, pro širokou veřejnost bude e-SALON zpřístupněn o den později.

Návštěvníci si budou moci některé z elektromobilů vyzkoušet přímo v areálu PVA EXPO PRAHA na testovacích jízdách. Do jara se přesune také unikátní vytrvalostní výzva pro posádky elektromobilů, E-challenge. Její start i cíl bude opět umístěn na letňanském výstavišti.

„Vzhledem k tomu, že fenomén čisté mobility stále narůstá na společenském významu a témata s ní spojená se stále rozšiřují, věříme, že se nám v následujícím roce podaří spolu s našimi partnery uspořádat nejen odloženou akci z letošního roku, ale v tradičním podzimním termínu na něj hned navážeme pravidelným ročníkem,“ uvádí marketingový ředitel skupiny Prima a šéf spolupořádající agentury SOLOOTIONS Aleš Pýcha.

Záštitu veletrhu e-SALON poskytl i Svaz dovozců automobilů (SDA). Jeho tajemník Josef Pokorný uvedl:

„Velmi vítáme, že právě nyní, kdy velký počet automobilových značek přichází na trh s elektrifikovanými vozidly, se e-SALON uskuteční. Věříme, že tato výstava bude i v jarních měsících úspěšná a umožní celkovou prezentaci tohoto nastupujícího segmentu vozidel.“

Elektromobilita je pro energetiku logickým trhem, Skupina ČEZ se jí proto systematicky věnuje více než 10 let. Provozujeme největší síť veřejného dobíjení v ČR s více než 230 stanicemi. Rychlodobíjecí stojany vznikají i díky podpoře z evropského programu CEF (ConnectingEurope Facility). Současně nabízíme širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro jednotlivce, firmy, municipality a kraje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!