Společnost BASF prezentuje trendy automobilových barev pro období 2018-19

26. listopadu 2018, 10:29

V červnu 2018 představili designéři společnosti BASF svou novou kolekci trendů odstínů barev pro automobilový průmysl s názvem „Keep it Real“, které budou vystihovat ducha budoucnosti. Glasurit, značka společnosti BASF, pracuje již dnes na tom, aby přesně v okamžiku spuštění sériové výroby byla k dispozici dokonalá řešení.

Keep it real od Glasuritu

Hnací silou „Keep it Real“ je přání zůstat přirozeným ve světě, ve kterém technologie stále více a více stírají hranice mezi realitou a strojeným, nepřirozeným světem. Zatímco inovace jako jsou umělá inteligence, autonomní jízda a průmysloví roboti se stále rozšiřují, stává se stále důležitějším návrat k potřebám a emocím lidí. Designéři divize Coatings společnosti BASF tato pozorování převedli do sbírky 65 odstínů barev pro automobilový průmysl.

Tmavé barvy, modré odstíny a mnohotvárné efekty reprezentují všudypřítomné technologie

Keep it real od GlasurituVšudypřítomné technologie se odrážejí v trendech automobilových barev. Kolekce se zaměřuje hlavně na šedé a modré odstíny barev. Achromatické barvy budou kombinovat s mnohotvárnými efekty, které kladou důraz na přirozené a barevné prvky. Modré odstíny barev, připomínající barvu monitorů resp. obrazovek a digitálního světla, budou mít sytý, výrazný vzhled.

Kromě toho se společnost BASF věnuje i neustálému vývoji funkcionálních barev a laků pro mobilitu budoucnosti: vybrané barvy kolekce mají specifickou skladbu laku, který snižuje vznik tepla na povrchu automobilu. Díky tomu se nezvyšuje teplota interiéru vozidla. Dalšími inovacemi jsou odstíny barev s nejmodernějšími funkcionalitami typu LiDAR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!