Bridgestone vybrán jako dodavatel prvovýbavy pro nové zcela elektrické SUV Audi e-tron

21. ledna 2019, 14:54

Bridgestone byl vybrán společností Audi jako dodavatel pneumatik pro prvovýbavu modelu Audi e-tron, prvního zcela elektrického SUV. Obě společnosti sestavily seznam požadavků kladených na pneumatiky pro nový elektromobil, který se vyznačuje ohromujícím zrychlením, komfortem cestování a mimořádně tichým interiérem.

Bridgestone pneumatiky pro Audi e-tron

Pneumatiky kromě toho musí poskytovat nejvyšší úroveň bezpečnosti bez jakýchkoli kompromisů v oblasti provozních vlastností. Značka Audi si pro prvovýbavu vybrala společnost Bridgestone jako dodavatele šesti různých pneumatik pro kola s průměrem ráfku od 19“ do 21“, z toho čtyři rozměry letních pneumatik a dva rozměry zimních pneumatik.

Audi e-tron, poháněné dvěma elektromotory, nabízí velké zrychlení. Z klidu dosáhne rychlosti 100 km/h za méně než 6 sekund. Výrobce proto požadoval pneumatiky udržující vynikající kontakt s vozovkou, aby byla zajištěna nejvyšší úroveň ovladatelnosti a brzdných výkonů. Bridgestone proto dodává letní pneumatiky Alenza 001. Pneumatika, koncipovaná speciálně pro SUV, má uspořádání bloků, jež optimalizuje kontakt s vozovkou.

Pro zimní podmínky dodává Bridgestone pneumatiku Blizzak LM 001, která vyniká ovladatelností a předvídavými provozními vlastnostmi v zatáčkách na mokrém, suchém, zledovatělém, rozbředlém nebo zasněženém povrchu. Pneumatika používá směs s vysokým obsahem siliky a polymerem Bridgestone Nano Pro-Tech. Výsledkem je mimořádná úroveň adheze.

Pneumatiky se vyznačují vynikající odolností vůči opotřebení a svými provozními vlastnostmi ladí s výkony elektromobilu e-tron, čímž umocňují celkové potěšení a zážitky z jízdy.

Audi e-tron, vyráběný v Belgii, bude k dispozici od ledna 2019.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!