Nové pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 a Eagle F1 SuperSport

14. února 2019, 13:42

Goodyear uvádí na trh další generaci vysoce výkonných (UHP) silničních pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5. Další novinkou jsou pneumatiky Eagle F1 SuperSport, určené jak pro jízdu po silnici, tak i na závodní dráhu.

Eagle F1 Asymmetric 5

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5Za novými kvalitami pneumatik stál především vlastní vývoj vysoce ušlechtilé směsi, která novým pneumatikám propůjčuje vynikající chování na mokru, aniž by přitom omezovala jejich odolnost nebo ovladatelnost na suchém povrchu. Pneumatiky jsou dále zkonstruovány tak, že se při brzdění zvětšuje jejich styčná plocha s vozovkou. Nabízejí tak kontakt s povrchem vozovky v rozsahu dosud charakteristickém spíše pro nákladní pneumatiky, což přispělo ke zkrácení brzdné dráhy ve srovnání s pneumatikami Eagle F1 Asymmetric 3 o celkem 4 %.

V úsilí o další zvýšení výkonnosti pneumatik se Goodyear zaměřil i na omezení ohybu a přenosu příčných sil v oblasti běhounu. Výsledná reakce v zatáčkách, lepší trakce a ničím nerušená akcelerace pomohly zlepšit ovladatelnost vozu na suchém povrchu. Současně to posílilo i zpětnou vazbu při řízení: výsledkem je lepší spojení mezi řidičem a voze.

Prvních 51 rozměrů uvede Goodyear na trh mezi únorem a květnem 2019, dalších deset bude následovat mezi červnem a prosincem 2019. Goodyear nabídne provedení s průměrem 17” až 22”, šířkou 205 až 315 milimetrů a bočním profilem 50 až 25 s předpokládaným určením pro nejrůznější vozy – od Volkswagenu Golf přes Mercedes C-Class nebo BMW řady 3 až po standardní verze modelu Porsche 911.

Eagle F1 SuperSport

Goodyear Eagle F1 SuperSportPneumatiky vycházejí ze závodních zkušeností značky Goodyear a poskytují díky tomu vynikající úroveň přilnavosti a ovladatelnosti. Citlivé změny směru zajišťuje masivní uzavřený vnější dezén na rameni pneumatik; ovladatelnost pneumatik dále zlepšuje také jejich mimořádně tuhá bočnice, a to bez znatelnějšího omezení pohodlí při jízdě. Ačkoli primárně Goodyear nové pneumatiky vyvíjel pro podmínky suchého povrchu, inovativně pojal i jejich chování za mokra.

K tomuto účelu využil kombinaci různých směsí s rozložením ve tvaru U: zatímco vnější část běhounu je tvořena směsí optimalizovanou na provoz na suchém povrchu, bloky ve střední části pneumatiky jsou vyrobeny ze směsi vyladěné na podmínky mokré vozovky. 

Celkem 25 skladových položek Eagle F1 SuperSport s průměrem od 18 do 21 palců, šířkou 205 až 305 milimetrů a bočním profilem 45 až 30 Goodyear uvede na trh během února a března. Eagle F1 SuperSport je určena pro silnější hatchbacky typu Volkswagen Golf GTI, silné sedany včetně BMW M3 a Mercedes-AMG C63 a standardní supersportovní vozy jako Porsche 911 Turbo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!