Goodyear prezentoval novinky na ženevské International Motor Show 2019

6. března 2019, 10:40

Na ženevské International Motor Show 2019 představila firma Goodyear účastníkům mnoho novinek a zajímavostí ze svého rozsáhlého portfolia.

Pneumatiky Eagle F1 SuperSport

Pneumatiky Eagle F1 SuperSport od GoodyearPo prvním ohlášení na konci loňského roku nyní Goodyear představila svou „vlajkovou loď“ v segmentu velmi vysoce výkonných pneumatik v praxi na veletrhu Geneva International Motor Show 2019. Návštěvníci autosalonu si na vlastní oči mohou prohlédnout pneumatiky Goodyear Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R i Eagle F1 SuperSport RS.

Nové pneumatiky využívají inovativní technologie a směsi, které umožnily podstatné zlepšení brzdné dráhy a rychlosti na okruhu bez jakéhokoli negativního dopadu na méně měřitelné kvality, jako je zpětná vazba v zatáčkách, při brzdění a při nástupu do závěrečné rovinky.

Goodyear AERO – studie pneumatik pro autonomní létající automobily

Studie Goodyear AERO přináší koncept pneumatik „dva v jednom“, určených pro autonomní, létající automobily budoucnosti. Při jízdě po silnici by měly sloužit jako klasické pneumatiky, ve vzduchu pak jako vrtule pro pohon létajícího stroje.

Goodyear AERO – studie pneumatikKoncept AERO obsahuje celou řadu inovativních prvků: 

  • multimodální konstrukce
  • konstrukce bez vzduchu
  • magnetický pohon
  • využití optických snímačů
  • zapojení umělé inteligence

Přestože jsou pneumatiky AERO čistě jen studií, některé z vyspělých technologií, jimiž jsou vybaveny – například nepneumatická struktura nebo samodiagnostické schopnosti – už Goodyear prakticky vyvíjí. Další se mohou stát východiskem pro nové technologie a možné nové budoucí výrobky.

Účelem studií, na nichž Goodyear pracuje, je podnítit diskusi o pneumatikách a dopravních technologiích pro nový dopravní ekosystém,“ uvedl Chris Helsel, Chief Technology Officer společnosti Goodyear. 

Golden Sahara II s pneumatikami Goodyear

Golden Sahara II s pneumatikami GoodyearVe spolupráci s muzeem Klairmont Kollections přiváží firma na mezinárodní autosalon v Ženevě unikátní zrestaurovaný model. Kultovní upravené vozidlo padesátých a šedesátých let Golden Sahara II představovalo jeden z prvních konceptů autonomních vozidel. Bylo vybaveno zářícími průhlednými pneumatikami, které pro ně na zakázku vyrobila společnost Goodyear.

K výrobě pneumatik využila firma průsvitný druh syntetického kaučuku s označením Neothane. Díky vnitřnímu osvětlení se mohly pneumatiky i rozsvěcovat. To vše bylo součástí širšího výzkumu společnosti zaměřeného na možnosti výroby pneumatik, které by mohly přispět ke zlepšení viditelnosti za zhoršených povětrnostních podmínek, a případně fungovat při každém sešlápnutí brzdy také jako brzdová světla.

Golden Sahara II je jedinečný vůz a důležitá součást americké motoristické historie,” řekl Larry Klairmont, zakladatel a vlastník muzea 300 klasických a zakázkových vozidel Klairmont Kollections v Chicagu (Illinois). „Já i můj tým jsme hrdí na to, že jsme se spojili se společností Goodyear a vrátili toto kultovní vozidlo na mezinárodním autosalonu v Ženevě zpět do života.” 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!