Výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává od června pro Porsche Cayenne ex works svou vlajkovou loď UHP, Ventus S1 evo 3 SUV. Vysoce výkonná pneumatika je originální výbavou na míru pro nový model SUV a zcela splňuje vysoké požadavky, které jsou na tento segment kladeny.
“Porsche vyrábí mimořádně silná sportovní auta, která mají zároveň vysokou užitnou hodnotu. To však také způsobuje, že je vývoj pneumatik je velmi složitý, “říká Han-Jun Kim, prezident Hankook Tire Europe. “Z tohoto důvodu jsme velmi potěšeni touto originální výbavou, protože působivě dokládá výkonnost našich výrobků.”
Na základě technologie testované DTM nabízí nová vysoce výkonná pneumatika vysokou přesnost řízení a velmi sportovní manipulaci. Pneumatiky 285/40 ZR 21 (109Y) XL vpředu a 315/35 ZR 21 (111Y) XL vzadu jsou speciálně navrženy pro použití ve sportovním SUV a zajišťují vynikající jízdní vlastnosti.
“Vzhledem k zatížení vozidla v kombinaci se sportovní kapacitou, nízkým valivým odporem a vysokým zatížením bylo velmi náročné vyvinout design pneumatik pro Porsche Cayenne,” vysvětluje Dipl. Ing. Klaus Krause, vedoucí Evropského výzkumného a rozvojového centra společnosti Hankook. “Nová Ventus S1 Evo 3 SUV splňuje tyto požadavky velmi dobře v mokrých i suchých podmínkách.”
Kromě sportovních jízdích vlastností nabízí nový běhoun pneumatiky Hankook i řadu nových charakteristik, které optimalizují její environmentální vlastnosti (valivý odpor a životnost). Ventus S1 Evo 3 SUV používá novou generaci inovačních materiálů z vysoce výkonných přírodních pryskyřic v běhounu pneumatiky. Tím se nejen zvýší úroveň přilnavosti ve špičce výkonu, ale pneumatika též zůstává na této vysoké úrovni přilnavosti i v mnohem širším teplotním rozsahu.
Kromě toho se používají speciální nylonové materiály aplikované v tzv. procesu “Bead-packing” a v boční stěně zaručují velmi vysokou stabilitu při řízení i při zatížení. Hybridní aramidový materiál CapPly přes ocelové pásy v kombinaci s konstrukcí z dvouvrstvého umělého hedvábí dále zaručuje vysokou odolnost a trvanlivost.
Komentáře