Continental pomáhá v době koronavirové

27. května 2020, 13:48

Když bylo nedostatek zdravotních potřeb, firma Continental Barum dokázala zaplnit díru na trhu s desinfekcemi a textilními rouškami svépomocí. Pro potřeby svých zaměstnanců začala desinfekci míchat z vlastních surovin a poté distribuovala do nově instalovaných dávkovačů umístěných na místech velké koncentrace zaměstnanců.

Continental Barum

Dále se komunikační centrum výroby lan na téměř dva měsíce změnilo v improvizovanou šicí dílnu. Za tu dobu zde kolegyně na dvou šicích strojích ušily 2.046 roušek, které našly okamžité využití u dalších zaměstnanců firmy.

V areálu společnosti se nachází privátní zdravotní středisko, které zabezpečuje také lékařské preventivní prohlídky zaměstnanců. Pro potřeby praktických lékařek a dalšího zdravotnického personálu společnost uvolnila ze svých zásob respirátory třídy FFP2 i FFP3, jednorázové rukavice, ochranné kombinézy a ochranné brýle. Pomohli jsme zdravotnímu středisku vykrýt počáteční období, kdy byl problém na trhu zdravotnické ochranné prostředky vůbec zajistit.

Z nakoupených zásob společnosti Continental Barum byly další ochranné prostředky poskytnuty i zaměstnancům externích dodavatelských firem. Počínaje jednorázovými ústenkami a litry desinfekcí pro stravovací společnost Aramark až třeba po vybavení externí ostrahy objektů v Otrokovicích.

S Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje společnost Continental Barum pravidelně spolupracuje při pravidelných součinnostních cvičení.

„Logickým krokem v podpoře našich dobrých vztahů s HZS ZK je poskytnutí potřebných sad pneumatik pro požární techniku. Jedná se o pláště pro nákladní i osobní zásahová vozidla“, vysvětluje Jan Pavlíček, ředitel divize ESH společnosti Continental Barum s.r.o.

V době nejvyšší nouze, kdy záchranářům chyběly ochranné prostředky, poskytli Zlínskému záchrannému sboru 5.000 ks jednorázových rukavic a 100 ks ochranných oděvů. Další podporou bylo poskytnutí pneumatik na tři sanitní vozy.

„V rámci našich CSR aktivit se snažíme náš region podporovat pravidelně, protože věříme, že každá firma by měla mít společenskou odpovědnost a podporovat lokalitu a region, ve kterém působí. Do nejrůznějším zdravotních, společenských, kulturních, sportovních a vzdělávacích aktivit, které mají za cíl podpořit region, směřujeme každoročně několik milionů korun“, doplňuje Libor Láznička, jednatel společnosti Continental Barum a šéf firemní CSR komise.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!