Nokian Tyres má za cíl vyrobit do roku 2025 pneumatiku z ekologicky šetrných materiálů

3. února 2021, 8:43

Nokian Tyres pracuje na vývoji pneumatik a snaží se přitom o ochranu světa kolem nás. Tato vášeň se promítá do všech činností, od vývoje pneumatiky až po její výrobu. Jedním z cílů Nokian Tyres je do roku 2025 představit koncepční pneumatiku, k jejíž výrobě budou použity pouze obnovitelné a recyklované materiály.

Nokian Tyres pneumatiky

„Chceme, aby řidiči, kteří si vybrali pneumatiky Nokian Tyres, věděli, že svým výběrem mohou chránit nejen svou rodinu na cestách, ale také svět, ve kterém všichni žijeme,“ říká Anu Moisio, manažer značky ve společnosti Nokian Tyres.

Závazek učinit svět bezpečnějším místem se projevuje ve všech činnostech společnosti Nokian Tyres, počínaje výzkumem a vývojem a výrobou konče. Vybírají suroviny z udržitelných zdrojů, snižují množství emisí a odpadu z výroby a pečlivě sledují naše logistické a odbytové kanály. Vyvíjí pneumatiky tak, aby byly palivově co nejúčinnější a byly z odolných materiálů šetrných k životnímu prostředí.

Cíl: přestavení koncepční pneumatiky pouze z obnovitelných a recyklovaných materiálů do roku 2025

Již řadu let společnost Nokian Tyres vyvíjí pneumatiky udržitelným způsobem. Ve svých produktech již nyní používá biologické materiály, jako je řepkový olej, a aktivně zkoumá nové ekologické materiály, stejně jako možnosti užití recyklovaných materiálů. V tomto směru chce jít firma ještě dále a do roku 2025 chce představit koncepční pneumatiku, která bude vyrobena pouze z obnovitelných a recyklovaných materiálů.

„Již téměř 90 let jsme průkopníkem v našem odvětví. Za tu dobu jsme přinesli mnoho inovací, jejichž výhody využívají řidiči často dodnes. Věříme, že s touto koncepční pneumatikou vytvoříme nový základ pro budoucí inovace, které povedou k lepším zítřkům,“ říká Olli Seppälä, vedoucí výzkumu a vývoje ve společnosti Nokian Tyres.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!