Hankook Tire zveřejňuje své finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2021

22. listopadu 2021, 8:11

Globální tržby činily 1,82 bilionů KRW (1 340 milionů EUR) a provozní zisk dosáhl 180 miliard KRW (131 milionů EUR). Prodej pneumatik v rozměrech nad 18 palců činil 36,4 % veškerých prodaných pneumatik pro osobní automobily, což je v meziročním srovnání nárůst o 2,4 procentních bodů. Jako uznání vynikající kvality dosáhly v tomto čtvrtletí produkty společnosti Hankook na přední příčky v testech výkonnosti pneumatik. Provozní zisk se v meziročním srovnání snížil v důsledku zpomalení celosvětové výroby automobilů kvůli problémům s objednávkami dílů a problémům s logistikou.

Přední společnost vyrábějící pneumatiky Hankook Tire & Technology (Hankook Tire) zveřejnila finanční výsledky za 3. čtvrtletí roku 2021. Konsolidované globální tržby činily 1,82 bilionů KRW (1 340 milionů EUR) a provozní zisk 180 miliard KRW (131 milionů EUR).

Společnost Hankook Tire pokračovala v tomto čtvrtletí v kvalitativním růstu, přičemž celosvětové tržby pneumatik o rozměru 18 palců a vyšších činily 36,4 % veškerých prodaných pneumatik pro osobní automobily, což je v meziročním srovnání nárůst o 2,4 procentních bodů. K tomuto úspěchu přispělo špičkové řízení kvality a konkurenceschopnost. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku vzrostl zejména prodej pneumatik vyšších rozměrů na hlavních trzích společnosti Hankook jako je Jižní Korea, Čína, Evropa a Severní Amerika.  Společnost zaznamenala v Číně v meziročním srovnání  u tržeb  pneumatik větších rozměrů růst o 9,8 procentních bodů na 43,4 %. Na evropském trhu vzrostl prodej pneumatik větších rozměrů v porovnání s předchozím rokem o 3,6 procentních bodů.

Konsolidované celosvětové tržby a provozní zisk se v porovnání se stejným obdobím loňského roku snížily o 3 % a 19,5 %, vzhledem k tomu, že se zpomalila globální produkce automobilů z důvodu nedostatku klíčových dílů, včetně polovodičů. Problémy se dále prohloubily v důsledku celosvětové krize v logistice a zvýšených nákladů na suroviny. Společnost Hankook Tire však zažila významné čtvrtletí, v němž vykázala další oživení oproti předchozímu čtvrtletí, neboť globální tržby společnosti vzrostly oproti předchozímu čtvrtletí o 1,3 %, díky pokračující poptávce po pneumatikách na volném trhu.

Produkty společnosti Hankook Tire dosáhly v druhé polovině tohoto roku na přední příčky v testech pneumatik, které provedly renomované automobilové časopisy. Společnost ovládla testy ve všech segmentech od letních po zimní a celoroční pneumatiky. Například v zářijovém testu celoročních pneumatik pro vozy SUV časopisu Auto Bild Allrad zvítězila pneumatika Hankook Kinergy 4S 2 X. Ocenění podtrhuje ještě to, že Kinergy 4S 2 X byla jedinou pneumatikou mezi testovanými pneumatikami, která získala nejvyšší možné hodnocení „Vynikající“. Pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 byla také oceněna za svůj mimořádný výkon a vyhrála první místo v testu pneumatik časopisu Auto Express, který je nejprodávanějším britským automobilovým časopisem. Kromě toho společnost Hankook zvítězila v letošním testu zimních pneumatik časopisu Auto Bild Sportscars se svou vysoce výkonou zimní pneumatikou Winter i*cept evo 3.

Společnost Hankook Tire nadále prokázala své silné postavení v oblasti originální výbavy (OE) a elektromobilů. Hankook vybavuje nové Porsche Panamera svými ultravysokovýkonnými pneumatikami Ventus S1 evo Z. Tým Volkswagen ID.4 USA Tour, který jel v elektromobilu na speciálních pneumatikách Hankook Kinergy AS ev určených pro elektrovozy (pouze pro americký trh), navíc vytvořil Guinnessův rekord v nejdelší jízdě elektromobilem (bez solárního pohonu) v jedné zemi.

Hankook Tire chce v letošním roce dosáhnout tržeb 7 bilionů KRW, a bude se nadále zaměřovat na zvyšování prodeje pneumatik větších rozměrů na svých hlavních trzích a rozšiřování partnerství v rámci originální výbavy s předními globálními výrobci automobilů a také na udržení své vedoucí pozice v odvětví pneumatik pro elektromobily.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!