Společnost Hankook Tire oznamuje finanční výsledky za 2. čtvrtletí 2022

9. srpna 2022, 10:06

Společnost Hankook Tire oznámila finanční výsledky společnosti za druhé čtvrtletí roku 2022 s konsolidovanými globálními tržbami ve výši 2.039,9 mld. KRW (1.520,3 mil. EUR) a provozním ziskem 175,2 mld. KRW (130,5 mil. EUR).

Během druhého čtvrtletí roku 2022 zaznamenala společnost Hankook meziroční růst konsolidovaných tržeb o 12,9 %, oproti předchozímu čtvrtletí činil nárůst 13,9 %. To vše za nepříznivých vnějších podmínek, mezi něž patří narušení globálních dodavatelských řetězců a rostoucí náklady na suroviny. Provozní zisk se ve srovnání s předchozím rokem snížil o 6,3 %, ale ve srovnání s předchozím čtvrtletím vzrostl o 39 %. Tento úspěch lze přičíst vyššímu prodeji produktů s vysokou přidanou hodnotou a také efektivním cenovým strategiím.

Prodej velkoprůměrových pneumatik pro osobní automobily (18“ a více) zůstal klíčovým motorem růstu. Představoval 39,1 % celkového prodeje pneumatik Hankook pro osobní automobily, což je nárůst o 1,1 procentního bodu. Největší podíl na tom měl čínský trh, kde prodeje velkoprůměrových pneumatik pro osobní automobily meziročně vzrostly o 11,5 procentního bodu na 51,8 % celkových tržeb. Následoval korejský trh, který zaznamenal meziroční nárůst o 3,4 procentního bodu na rekordních 50,5 %. Evropský trh zaznamenal meziroční nárůst o 0,5 procentního bodu. Další růst konsolidovaných výnosů byl vyvolán také silným prodejem originálních i náhradních pneumatik na severoamerickém trhu.

Tržby i provozní zisk ve 2. čtvrtletí však oproti stejnému období loňského roku poklesly v důsledku tržního dopadu rusko-ukrajinského konfliktu, lock-downu v Číně a historicky vysokým hodnotám inflace.

Kromě stabilizované obchodní výkonnosti zaznamenala společnost Hankook ve druhém čtvrtletí také významnou dynamiku ve svém úsilí zajistit si budoucí vedoucí postavení v oboru. V květnu společnost Hankook otevřela největší testovací centrum v Asii „Hankook Technoring“, které společnosti umožní posunout se vpřed jako lídr v oblasti technologických inovací.

Zkušební dráha poskytuje přísné testovací podmínky pro nejpokročilejší produkty Hankook, včetně pneumatik pro elektrická vozidla a sportovní vozy. Očekává se, že testovací centrum bude hrát klíčovou roli při plnění přísných požadavků výrobců automobilů a přispěje také k rozvoji elektromobility.

V tomtéž měsíci představila v Evropě společnost Hankook svou první řadu pneumatik speciálně navržených pro elektrická vozidla. Řada iON (výslovnost /ai’on/), dostupná v letní, zimní i celoroční verzi (v závislosti na trhu), bude letos uvedena i na další trhy.

Během druhého čtvrtletí společnost Hankook pokračovala v dodávkách pneumatik jako originálního vybavení pro prémiové automobily. Za zmínku stojí skutečnost, že společnost začala vybavovat vozy Audi Q4 e-tron a Audi Q4 Sportback e-tron pneumatikami Ventus S1 evo 3 ev. Široká spolupráce se společností Audi v oblasti výbavy nových elektrických vozů pneumatikami Hankook začala v červnu minulého roku prvním plně elektrickým sportovním vozem od této značky, Audi e-tron GT.

Společnost Hankook se také úspěšně prosadila proti svým konkurentům, zejména ve výsledcích testů pneumatik pořádaných renomovanými automagazíny. Společnost získala tři ocenění v soutěži Auto Express Product of the Year Awards 2022, kterou pořádá přední britský automobilový časopis Auto Express. Pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 získala ocenění „Letní pneumatika roku 2022“, zatímco Hankook Kinergy 4S 2 vyhrála ocenění „Výrobek roku“ a dosáhla výborného skóre v testech aquaplaningu. Pneumatika Hankook Winter i*cept RS 2 dosáhla ve stejném testu solidního výsledku „Doporučeno“.

Společnost Hankook si klade za cíl dosáhnout v letošním roce dvouciferného růstu a zvýšit podíl prodeje velkoprůměrových pneumatik na 42 % celkového prodeje pneumatik pro osobní automobily. Společnost se také zaměří na získání vedoucí pozice v segmentu pneumatik pro elektrická vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!