Otrokovický Continental Barum uzavřel výroční rok 2022

21. prosince 2022, 13:27

Nyní začíná ve všech společnostech Continental v Otrokovicích téměř dvoutýdenní vánoční odstávka. Ve výrobě osobních plášťů bylo v letošním roce vyrobeno opět více než 18 milionů plášťů pro osobní vozidla.

Poptávka v letošním roce prudce vzrostla v kategorii vysokorychlostních UHP pláštích, kterých bylo vyrobeno téměř 35 %. Jedná se pláště vyšších palcových řad (19-24 palců) především pro sportovní vozidla, pro něž je vyhrazena jedna celá výrobní hala, takzvaný high-tech. Výrobní kapacity nákladních plášťů oproti loňskému roku nebyly plně využity.

„Tak jak v loňském roce naše nákladní pláště okamžitě odcházely pryč z fabriky na expedici a byla po nich velká poptávka, situace se letos změnila a během roku došlo k poklesu zákaznické poptávky po nákladních pláštích. Na podzim jsme byli nuceni omezovat výrobu. V posledních letech zaznamenáváme velký nárůst požadavků v oblasti vysokorychlostních plášťů, kterých bychom v příštím roce měli vyrobit více než 7 milionů kusů,“ vysvětluje ke změnám poptávky jednatel společnosti Libor Láznička.

Celkově bylo vyrobeno necelých 1,4 milionu nákladních plášťů a téměř 166 tisíc industriálních plášťů. Toto číslo překonalo loňský výsledek o 30 tisíc kusů. Pro výrobní plán příštího roku je nyní počítáno s mírným nárůstem v počtu všech vyrobených plášťů.

Strojírenská výroba vulkanizačních forem vyráběla v průběhu celého roku ve ztížených podmínkách, neboť výrobní hala procházela rozsáhlou rekonstrukcí. Rekonstruovaná výrobní hala je nyní o mnoho energeticky úspornější. Zlepšily se i pracovní podmínky pro téměř 400 zaměstnanců výroby forem. Za téměř rok a půl došlo ke kompletnímu zateplení budovy, zateplení střechy a zesílení konstrukce střechy. Ale i za této situace bylo ve výrobě forem vyrobeno 1.266 forem, což činí o 30 kusů standardních forem více než stanovil plán roku.

Hospodářské výsledky firmy budou již tradičně k dispozici po schválení účetní závěrky auditorskou společností v červnu 2023.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!