Nokian Tyres představuje nový symbol ELECTRIC FIT na pneumatikách

16. srpna 2023, 13:32

Aby společnost Nokian Tyres usnadnila řidičům elektromobilů hledání kompatibilních pneumatik, zavádí pro celé portfolio svých stávajících i budoucích prémiových produktů nový symbol ELECTRIC FIT™. Tento symbol znamená, že pneumatiky Nokian Tyres® lze stejně dobře montovat na vozy se spalovacím motorem i na elektromobily, a zajišťuje tak bezpečný a vysoce kvalitní výkon výrobku bez ohledu na pohonné ústrojí vozu.

Nokian Tyres pneumatiky

„Naše produkty jsme po léta vyvíjeli a testovali tak, aby byly kompatibilní a splňovaly potřeby řidičů elektromobilů. Trh s elektromobily se neustále rozrůstá a nový symbol ELECTRIC FIT™ je důkazem tohoto desetiletého úsilí,“ říká Jukka Kasi, hlavní viceprezident společnosti Nokian Tyres pro produkty a inovace.

Nový symbol ELECTRIC FIT™ bude celosvětově používán jako sdělení, že je prémiová řada pneumatik kompatibilní s elektromobily, a bude distribuován ve všech relevantních kanálech, aby pomohl odborníkům a spotřebitelům identifikovat výrobky společnosti Nokian Tyres vhodné pro elektromobily.

Bezpečná jízda bez ohledu na to, jaké auto řídíte

Pneumatiky pro elektromobily musí zvládnout větší zátěž kvůli vyšší hmotnosti baterie. Musí také okamžitě reagovat na vysoký točivý moment vozidla a musí být spolehlivě ovladatelné za jakýchkoli podmínek a situací.

„Vycházíme z toho, že všechny naše produkty zajišťují bezpečnou jízdu bez ohledu na to, jaké auto řídíte. Testování zůstává klíčem k zajištění bezproblémové integrace výkonu pneumatik a elektromobilů. Změna pohonu vozidel ve skutečnosti nijak výrazně nezměnila naše zaměření. Kromě zvyšování bezpečnosti jsme vždy vyvíjeli i další vlastnosti pneumatik, jako je nízký valivý odpor, odolnost a komfort na vysoké úrovni. U elektromobilů jsou tyto vlastnosti ještě důležitější, protože si je řidiči více uvědomují,“ uvádí Kasi.

Kromě vysoce kvalitních prémiových produktů vhodných pro všechny druhy pohonu vozidel jsou vybrané speciální pneumatiky Nokian Tyres pro elektromobily vybaveny technologií pohlcování zvuku Nokian Tyres SilentDrive®, díky níž je hluk v kabině tišší a odpovídá tichosti elektromobilů. Představují špičku pro nejnáročnější řidiče elektromobilů.

Elektromobily budou brzy jen automobily

První elektromobily si kupovali techničtí nadšenci a znalci automobilů, ale s tím, jak se elektromobily stávají běžnějšími, přitahují rostoucí počet zákazníků. Mnoho zavedených automobilových značek se stále více zaměřuje na elektromobily jako alternativu ke spalovacím motorům, zejména v souvislosti s růstem automobilových značek, které se věnují výhradně elektromobilům.

„Brzy bude většina nových prodaných aut elektrických. Od toho, že elektromobily nazýváme elektromobily, se posouváme dál. Když pro ně zmizí alternativa, stanou se z nich opět jen automobily. Skvělým příkladem tohoto vývoje je Norsko, kde se již více než 80 % nových prodaných automobilů tvoří vozy na elektrický pohon. Norští řidiči elektromobilů již několik let vykazují vysokou spokojenost zákazníků s naším portfoliem prémiových pneumatik. To dokazuje, že jsme plně Electric Fit™ a jsme připraveni na to, až dožene zbytek světa Norsko,“ uvádí Kasi.

Budoucí pneumatiky budou ještě udržitelnější

Elektromobily jsou často považovány za jedno z řešení, jak snížit emise CO2 z automobilů a zmírnit dopady globálního oteplování.

„Zaměření se rozšiřuje od nízkého valivého odporu a energetické účinnosti k udržitelným materiálům a výrobě. V Rumunsku stavíme první továrnu na pneumatiky s nulovými emisemi CO2 na světě a věříme, že nastaví nový standard pro celý průmysl pneumatik,“ říká Teppo Huovila, viceprezident společnosti Nokian Tyres pro kvalitu a udržitelnost.

Společnost Nokian Tyres již představila pneumatiky Nokian Tyres Green Step, u nichž je 93 % materiálů recyklováno, nebo jsou obnovitelné. Cílem je, aby do roku 2030 bylo podobných 50 % všech materiálů používaných ve výrobcích naší společnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!