První automatický sklad pneumatik koncernu Continental je zprovozněn

30. ledna 2024, 9:53

Společnost Continental Barum oficiálně otevřela svůj nový, plně automatizovaný regálový sklad hotových výrobků. Jedná se o největší investiční realizaci poslední doby. Celé zařízení výrazně přispěje k optimalizaci logistických procesů, rychlejší dodávky zákazníkům a udržitelnějšímu provozu.

Sklad Continental Barum

Slavnostního otevření robotického skladu se v pondělí 29. ledna 2024 účastnili zástupci vedení koncernu Continental AG z Hannoveru. Vedoucí výroby a logistiky ve společnosti Continental Tires Dr. Bernhard Trilken při slavnostní ceremonii především zmínil, že se jedná o první, takto automatizovaný sklad na pneumatiky koncernu Continental. Mezi hosty dále také byli zástupci města Otrokovice, dodavatelských a partnerských firem, které se podíleli na výstavbě a zprovoznění skladu.

„S naším novým plně automatizovaným skladem výrazně zvýšíme efektivitu našich logistických procesů v Otrokovicích. Budeme tak rychleji obsluhovat naše zákazníky a snižovat uhlíkovou stavu našich provozů,“ vysvětlil Dr. Bernhard Trilken při slavnostním otevření skladu.

Rozloha skladu je 10.000 m2, což umožňuje v prostoru uskladnit až 930.000 plášťů. Z tohoto důvodu je nyní možné výrazně zredukovat přepravu a převozy plášťů do externích skladů mimo Otrokovice, a tím omezit produkci CO2. Eliminuje se tak až 16.720 převozů do jiných skladů za rok.

Sklad Continental Barum

Skladovací řešení je tvořeno vysokými regály s malými uličkami, které umožňují vertikální i horizontální zaskladňování a vyhledávání uskladněného zboží za pomoci mobilních zakladačů. Tyto zakladače automaticky přepravují pneumatiky uložené na paletách po prostoru skladu a zaskladňují je na vybranou pozici. Třídění přicházejících výrobků dochází za pomocí osmi portálových robotů, kteří výrobky roztřídí a následně uloží na palety dle jednotlivých rozměrů. Dalších šest portálových robotů pak obstarává expedici plášťů.

„K manipulaci lidskou rukou dochází naposledy při vizuální kontrole a pak až při nakládce do kamionu,“ popisuje Libor Láznička, jednatel společnosti, jednu z výhod automatického skladu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!