Portfolio pneumatik Nokian Tyres bylo otestováno u TÜV SÜD

9. května 2024, 13:35

Nové letní a celoroční pneumatiky Nokian Tyres pro evropské trhy podstoupily srovnávací test prováděný TÜV SÜD. Nejseverněji položený výrobce pneumatik na světě pověřil TÜV SÜD, aby nezávisle otestovala celoroční pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1 a také letní pneumatiky Nokian Tyres Powerproof 1 a Nokian Tyres Wetproof 1. 

Výsledky zkoušek Seasonproof 1 u TÜV SÜD potvrzují dobré vlastnosti pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1. Celkově si pneumatika vedla výrazně lépe než průměr testovaných konkurenčních modelů a nabídla nejvyváženější výkon v tomto srovnání. Předvedla dobré výsledky při podélném a bočním aquaplaningu, a navíc nabízí vysokou bezpečnost na sněhu. V kategoriích brzdění na sněhu a ovladatelnosti na sněhu se ukázala mezi konkurenčními modely jako nejlepší.

Zkoušky Powerproof 1 u TÜV SÜD ukázaly vlastnosti při jízdě za mokra. Powerproof 1 byla nejen nejlepší pneumatika v testu podélného a bočního aquaplaningu, ale rovněž dosáhla nejlepších výsledků při brzdění na mokré vozovce. V porovnání s konkurenčními modely si rovněž vedla dobře při brzdění na suché vozovce. Pneumatika uspěla i při testu jízdy za mokra, kde překonala průměrné výsledky svých konkurentů.

Výsledky zkoušek Wetproof 1 u TÜV SÜD ukazují, že tato pneumatika překonává průměr jejích konkurentů, pokud jde o brzdění a jízdní vlastnosti na mokré vozovce. Jízdní vlastnosti na mokrých vozovkách jsou zřejmé zejména při aquaplaningu, kde se jedná o nejbezpečnější pneumatiku mezi konkurenčními modely při podélných i bočních testech.

„Přesvědčivé výsledky modelů našich pneumatik v nezávislém srovnávacím testu TÜV SÜD potvrzují, že si s našimi prémiovými pneumatikami vedeme dobře, pokud jde o bezpečnost a výkon,“ říká Martin Dražík, produktový manažer Nokian Tyres pro střední Evropu. „S hrdostí nabízíme pneumatiky, které odpovídají nejpřísnějším normám kvality a zajišťují bezpečnou jízdu našich zákazníků.“

Testy provedla TÜV SÜD Product Service GmbH v únoru a březnu 2024 na objednávku Nokian Tyres.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!