Finanční výsledky za 2. čtvrtletí roku 2024: Hankook zvyšuje tržby a provozní zisk

27. srpna 2024, 10:51

Výrobce prémiových pneumatik Hankook dosáhl ve druhém čtvrtletí roku 2024 tržeb ve výši 2 317,8 miliardy KRW (~1 570,4 milionu EUR) a provozního zisku 420 miliard KRW (~284,5 milionu EUR). Tržby se meziročně zvýšil o 2,4 %, zatímco provozní zisk vzrostl o 69,2 %.

Navzdory přetrvávající vysoké inflaci a vysokým úrokovým sazbám, které oslabily spotřebitelskou náladu v celé globální ekonomice, si společnost Hankook udržela růstovou trajektorii. Je to výsledek řady opatření založených na strategii prémiové značky. Patří sem investice do výzkumu a vývoje, vedoucí postavení na trhu exkluzivních pneumatik pro elektromobily a silná partnerství s výrobci výkonných automobilů pod vedením předsedy představenstva skupiny Hankook & Company Hyunbuma Cho. Kromě toho prodejní strategie společnosti Hankook pro jednotlivé regiony, která je založena na rozšíření prodejních kanálů a zlepšení prodejní infrastruktury, optimálně využila její technologické zkušenosti a zajistila konkurenceschopnou pozici jejích prémiových produktů.

Ve druhém čtvrtletí tvořily pneumatiky od 18 palců a více 46,3 % všech prodaných osobních a lehkých nákladních pneumatik, což odpovídá nárůstu o 2,8 procentního bodu oproti předchozímu roku. Pneumatiky 18 palců a více pro osobní automobily se na čínském trhu podílely 63 procenty na celkovém prodeji, což je nejvyšší podíl ze všech regionů, v Jižní Korei to bylo 55,3 procenta, v Severní Americe 54,6 procenta a v Evropě 37,8 procenta.

Díky své špičkové světové technologii pneumatik splňuje Hankook výkonnostní a kvalitativní standardy prémiových a vysoce výkonných automobilových značek. Společnost neustále rozšiřuje svá partnerství jako dodavatel originálního vybavení pneumatik a spolupracuje s renomovanými výrobci, jako jsou Audi, BMW, Mercedes-Benz a Porsche, a také s výkonnými značkami, jako jsou Audi Sport, BMW M a Mercedes-AMG. Hankook dodává pneumatiky také předním výrobcům elektromobilů, jako jsou Tesla a BYD. Společnost v současné době dodává pneumatiky pro originální výbavu přibližně pro 280 modelů od téměř 50 světových výrobců automobilů.

Společnost Hankook nadále dosahuje významných pokroků v segmentu speciálních pneumatik pro elektromobily. Od uvedení první kompletní produktové řady elektromobilů na světě v roce 2022 pod značkou iON společnost rozšířila své portfolio a nyní nabízí 236 specifikací ve velikostech od 16 do 22 palců. K tomu se přidává neustále se rozšiřující nabídka originálních pneumatik pro modely elektromobilů, jako jsou Porsche Taycan, Audi e-tron GT a Q4 e-tron, BMW i4, Volkswagen ID.4, Hyundai Ioniq 6, Kia EV3 a EV9, Tesla Model Y a Model 3 a BYD Song Max a Yuan.

Společnost také neustále zintenzivňuje své národní i globální marketingové aktivity s cílem posílit svou pozici prémiové značky. Hankook je exkluzivním dodavatelem a oficiálním technickým partnerem nejvýznamnějšího světového seriálu elektrických závodů ABB FIA Formula E World Championship a také závodní série Lamborghini Super Trofeo italské značky sportovních vozů Lamborghini Squadra Corse. Společnost je také partnerem známých sportovních organizací po celém světě. Patří mezi ně UEFA Europa League, v níž jsou zastoupeny nejlepší evropské profesionální fotbalové kluby, a slavný německý fotbalový klub Borussia Dortmund.

Hankook výsledky

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!