Cebia slaví 30 let na českém trhu

14. září 2021, 10:12

Společnost Cebia dnes slaví 30 let působení na českém trhu. Za tu dobu se jí podařilo zabezpečit proti krádeži více než půl milionu aut, pomohla mnoha lidem před tím, aby se stali oběťmi podvodu při koupi ojetého vozu, do systému AUTOTRACER se jí podařilo získat už 1,3 miliardy dat o ojetých autech z Česka i ze zahraničí a stát se tak největším systémem pro prověřování historie vozidel na evropském trhu.

„Dnes je tomu 30 let, co jsme založili Cebii a já bych chtěl moc poděkovat všem našim zákazníkům za to, že využívají naše služby a pomáhají nám k dalšímu rozvoji. Poděkovat bych chtěl také našim obchodním partnerům z řad pojišťoven, leasingových a finančních společností, výrobců vozidel, prodejců vozidel a autobazarů, autorizovaných i neautorizovaných servisů a všem dalším, kteří nám umožnili se 30 let rozvíjet a věřím, že jim poskytujeme kvalitní a užitečné služby, což chceme činit i nadále,“ říká Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia, která je na českém trhu dlouhodobě lídrem v prověřování původu a historie vozidel.

V posledních letech rozvíjela společnost Cebia zejména systém AUTOTRACER sloužící pro prověřování historie ojetých vozů. V posledních dvou letech se AUTOTRACER vyvinul v evropský systém, v němž lze nalézt nejen data o českých autech, ale o vozech z 20 zemí světa. Každý měsíc systém registruje 150.000 dotazů na historii ojetých vozů jen z řad koncových zákazníků.

Společnost Cebia pomáhá motoristům s bezpečným nákupem ojetých vozidel dlouhodobě. Kromě prověřování historie ojetých vozů nabízí i řadu dalších služeb pro identifikaci a ocenění vozidel či prověřování jejich původu a originality. Přes společnost Cebia si lze také zkontrolovat, zda majitel vozidla či nemovitosti není v exekuci. V prosinci roku 2017 spustila pro motoristy mobilní aplikaci Carolina, která pomáhá s údržbou vozidla – například hlídá důležité termíny, eviduje výdaje a počítá ekonomiku provozu, ocení vozidlo, upozorní na svolávací akci výrobce či pomůže na cestách.

Cebia zajišťuje také různé formy zabezpečení vozidel – vedle bezpečnostního značení skel nabízí také satelitní systémy Cebia SAT, UNIQA SafeLine a Allianz BonusDrive. Společnost je výhradním představitelem Systému OCIS (Open Car Information System) v ČR a SR. Systém OCIS používají partneři Cebia po celém světě jako nástroj pro evidenci a výměnu dat o vozidlech. Cebia se zabývá rovněž vytvářením a programováním nástrojů pro přední makléřské společnosti na trhu v ČR a poskytuje řadu služeb pro pojišťovny a leasingové společnosti.

Až do letošního roku byla Cebia ve vlastnictví původních zakladatelů, koncem února se ji rozhodli zakotvit pod křídla českého technologického holdingu EAG ze skupiny Portiva, která mimo jiné vlastní prodejce ojetých vozů Carvago a v minulých letech odkoupila softwarové platformy TEAS a Autosoft.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!