AAA otevírá nové Centrum SUV & terénních vozů

1. listopadu 2018, 14:14

Poptávka po vozech SUV dále roste. S ohledem na zvýšení zájmu o vozy SUV bude otevřeno nové centrum v Teplicích. První speciální Centrum SUV & terénních vozů bylo otevřeno v Praze, další centra pak vyrostla v Brně, Jihlavě, Pardubicích a Sokolově.

„Vozy SUV představují nepochybně nejdynamičtější segment trhu, proto mu také věnujeme mimořádnou pozornost. V Praze tento segment, který dále získává pozice na úkor donedávna dominantních modelů typu hatchback nebo kombi, aktuálně tvoří již 16,7 % našeho celkového prodeje. Nové centrum v Teplicích usnadní výběr z nabídky více než 700 nyní dostupných modelů také zákazníkům v Severních Čechách,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO.

Stále více na odbyt jdou rodinná/městská SUV, která dnes tvoří již 80 % celkového odbytu center. Svědčí to o tom, že SUV si řidiči nepořizují jen do terénu, ale díky jejich komfortu a bezpečnosti celkem běžně již i do standardního městského provozu. Nekorunovaným králem segmentu je značka Hyundai, její modely si udržují pozici nejprodávanějších ojetých SUV po celou dobu existence specializovaných center. Druhé místo si od uvedení modelu Kodiaq udržuje Škoda a o třetí místo svádí boj značky Kia a Nissan. Mezi tři nejoblíbenější modely patří Škoda Yeti, Kia Sportage a Hyundai ix35.

SUV a terénní vozy
TOP 10 nejprodávanějších značek
2016 2017 2018
1 Hyundai Hyundai Hyundai
2 Kia Škoda Škoda
3 Nissan Nissan Kia
4 Škoda Kia Nissan
5 VW Dacia Dacia
6 Mitsubishi VW VW
7 BMW BMW BMW
8 Dacia Mitsubishi Mitsubishi
9 Toyota Suzuki Ford
10 Honda Toyota Suzuki

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!