Snídaně generálních ředitelů s profesionály Formule 1 a další novinky veletrhu Automechanika 2022

31. srpna 2022, 12:06

Příští měsíc se na frankfurtském výstavišti opět otevře veletrh pro mezinárodní návštěvníky. Více než 2.600 vystavovatelů – z nichž je 85 % ze zahraničí mimo Německo – přiveze své produkty a služby předvést na nadcházející Automechaniku. Nejen z důvodu transformace odvětví, nýbrž i z důvodu pandemie, energetické krize, klimatických změn a dalších aktuálních problémů v oboru je důležitější více než kdy jindy, aby se letos od 13. do 17. září ve Frankfurtu nad Mohanem sešel mezinárodní sektor aftermarketu. Můžeme se těšit na diskuse o nejnovějších tématech a trendech, o nových technologiích pohonu, elektromobility, konektivity, udržitelnosti a rostoucí digitalizace.

Nová zahajovací akce veletrhu Automechanika: Snídaně generálních ředitelů s profesionály Formule 1 Mikou Häkkinenem a Markem Gallagherem

Na úplně nové zahajovací akci veletrhu budou velikáni Formule 1 – Mika Häkkinen a Mark Gallagher – hovořit o rychle se měnících technologických podmínkách, agilním vedení a týmovém duchu. Nový interaktivní formát je určen zejména vystavovatelům a osobám s rozhodovací pravomocí, velkoobchodníkům, poradenským firmám a sdružením na trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl, kteří by rádi pozvali své zákazníky na tuto exkluzivní akci.

Philippe Colpron, vedoucí oddělení poprodejních služeb společnosti ZF, je potěšen, že může podpořit tento nový formát jako zahajovací akci veletrhu: „Je na nás, abychom využili příležitostí, které se skrývají v budoucích výzvách našeho odvětví, a společně pokračovali v orientaci ekosystému mobility na servitizaci.“

Otevření nového segmentu pro profesionály v oblasti užitkových vozidel

Specialisté na užitková vozidla, zejména na aftermarketu a opravárenském trhu, potřebují pravidelně absolvovat technická školení. Rozšiřování jejich odborné znalosti nezávislé na systému a výrobcích a udržování kroku s nejnovějšími technologiemi je důležité zejména kvůli vývoji elektrifikace. Podíl moderních užitkových vozidel vybavených elektronickými bezpečnostními a asistenčními systémy se stále rychle zvyšuje.

Letos se budou prvně konat cca 15 minut dlouhé prezentace respektovaných společností z odvětví užitkových vozidel. Měly by se věnovat primárně dílenské praxi nebo poskytování servisu, údržby a oprav moderních užitkových vozidel. Celá akce se odehraje v dílenském stanu Truck Competence.

Caravan Competence: nová profese má premiéru na veletrhu Automechanika

Pro autoservisy se objevila nová zajímavá obchodní příležitost – pokud mají potřebné odborné znalosti a vyškolený personál, aby ji mohly využít. Protože počet nově registrovaných obytných vozů a karavanů v letošním roce stále roste, jsou metody oprav karavanů stále aktuálnější. Letos Automechanika Frankfurt představí živé ukázky pro tento sektor.

Nyní se budou znalosti a technické dovednosti, které jsou nezbytné pro údržbu a opravy těchto obytných vozidel, stejně jako pro jejich modernizaci a přizpůsobení, vyučovat v rámci nového učebního oboru. Absolventi a nováčci se na veletrhu budou moci dozvědět více o nové specializaci „Camper and caravan technology“ v oboru „bodywork and automotive engineering mechanic“.

Karavany a obytné vozy zaujaly zejména Němce, kteří si pořizují více těchto nových vozidel než kterákoli jiná země v Evropě.

Olaf Mußhoff, ředitel společnosti Automechanika Frankfurt: „Čísla jasně ukazují, že obytné vozy a karavany se staly lukrativním a rostoucím trhem, který představuje pro autoservisy zajímavé příležitosti do budoucna – nejen pro údržbu a opravy, ale také pro vybavení, příslušenství a individuální úpravy.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!