Motorservice rozšiřuje své portfolio produktů o první ocelové písty pro osobní vozidla

7. listopadu 2019, 9:04

Trend používání ocelových pístů u motorů osobních vozidel se již dávno osvědčil. Rostoucí tlaky a vysoké teploty od motoru vyžadují rostoucí nároky, které může spolehlivě splnit menší nebo lehčí píst z oceli. Společnost Motorservice nyní reaguje na tento vývoj a nabízí ocelové písty pro motory Mercedes-Benz OM 642.855, OM 642.873, OM 654.920 a OM 656.929 na trhu s autopříslušenstvím a tím také náhradní díly v kvalitě přímého dodavatele.

Přednosti ocelových pístů

Ocelový píst MotorserviceNeustále rostoucí oblíbenost ocelových pístů je dána několika přednostmi v porovnání s hliníkovými písty: Pomocí ocelového pístu je možné dosažení spalovacích tlaků mnohem vyšších než 200 bar a maximální teploty vyšší než 400 °C. Díky tomu je dosaženo vyšších výkonů, díky čemuž je možné realizovat další zmenšování motorů. Tepelná roztažnost oceli je mnohem nižší než u hliníku: Ocelový píst je již ve studeném stavu blíže k optimálnímu tvaru.

To znamená, že vůle potřebná pro pohyb může být dimenzována mnohem menší a ostatní kluzné součástky mohou být ke snížení tření vzájemně lépe sladěny. Povrchové povrstvení vyvinuté společností Kolbenschmidt speciálně pro ocelové písty tento efekt dále zesilují, díky čemuž je možné zlepšení klidného chodu a vlastností studeného chodu ocelových pístů.

Menší, lehčí, efektivnější

Ocelový píst MotorserviceDíky menší vůli resp. menšímu rozměru mezery se snižuje také spotřeba oleje a plynů Blow-by. Kromě toho roste provozní bezpečnost jak ve fázi studeného startu, tak také při nejvyšší zátěži v horním teplotním rozsahu. Vyšší pevnost a teplotní odolnost oceli kromě toho umožňují velmi tenkostěnné konstrukce. Díky tomu jsou ocelové písty lehčí než hliníkové písty. Může být snížena kompresní výška pístu a také jeho celková délka.

U nových konstrukcí jsou možné úspory v porovnání s hliníkem cca 30 procent. Díky větším průměrům pístních čepů než u hliníku je možné realizovat větší přenos síly. Použitím ocelového pístu může být celý motor vyroben menší, lehčí a efektivnější.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!