Valeo představuje eDeliver4U, autonomní droid s elektrickým pohonem

13. ledna 2020, 9:07

Inovace, které skupina Valeo odhalovala na veletrhu CES 2020, svědčí o úspěšném technologickém přechodu k novým formám mobility i bezpečnosti. Ve světové premiéře ukázala Valeo eDeliver4U, autonomní droid s elektrickým pohonem vyvinutý ve spolupráci s Meituan Dianping, předním čínským distributorem jídla.

Valeo představuje eDeliver4U

Při délce 2,80 m, šířce 1,23 m a výšce 1,70 m může droid během jedné cesty dodat až 17 jídel. Autonomně se proplétá prostředím husté městské džungle rychlostí přibližně 12 km/h, a to, aniž by generoval jakékoli emise znečišťujících látek. S jízdním dosahem zhruba 100 km tento prototyp poskytuje pohled na to, jak by mohlo vypadat doručování do domácností v blízké budoucnosti. A to zejména v souvislosti s neustále rostoucím počtem zón s nulovými emisemi, které vznikají po celém světě. Řešení pro Meituan Dianping umožňuje bezpečné doručení koncovému zákazníkovi, který si může jídlo rezervovat prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu.

Autonomie droida a elektrický pohon zajišťují technologie, které Valeo již sériově vyrábí a jež jsou sladěny s normami automobilového průmyslu. Tím je zaručena vysoká úroveň bezpečnosti. Systém autonomního řízení pracuje pomocí systémů vnímání včetně algoritmů a senzorů.

Je vybaven čtyřmi laserovými senzory Valeo SCALA (jediný sériově montovaný automobilový senzor typu LiDAR), přední kamerou, dvěma kamerami typu rybí oko, dvěma radary a šesti ultrazvukovými senzory spojenými se softwarem a umělou inteligencí. Elektrifikovaný podvozek je vybaven motorem Valeo 48V a invertorem Valeo 48V, který funguje jako „mozek“ systému a řídí pohon. Dále je zde reduktor rychlosti, 48V baterie, DC/ DC převodník, nabíječka baterie Valeo 48V, elektrický posilovače řízení a brzdové systémy.

„Tento doručovací droid ilustruje schopnost společnosti Valeo přijímat nové formy mobility pomocí svých technologických platforem. Modularita platforem znamená, že naše technologie lze stejně snadno namontovat na automobily, autonomní shuttle, robotické taxi, a dokonce i na droidy,“ řekl Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Valeo„Tyto nové trhy nám umožní dále upevnit naše vedoucí postavení na celém světě v oblasti elektrifikace vozidel, jízdních asistentů a autonomního řízení.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!