Liqui Moly s propadem zisku, ale v černých číslech a nevzdává se

11. května 2020, 10:58

Koronavirová krize zanechává na německé společnosti Liqui Moly výrazné stopy. Zatímco v prvních čtyřech měsících roku tržby meziročně vzrostly o 11 procent, zisk ve stejném období klesl o 50 procent. Nevzdává se, místo toho zahajuje celosvětovou gigitální reklamní kampaň.

Liqui Moly

Podle generálního ředitele Ernsta Prosta ale není třeba se obávat: „To lze ještě snadno dohnat,“ píše ve svém oběžníku svým zaměstnancům.

Pokles zisku souvisí také se strategií krizového řízení společnosti. Místo úzkostlivého uzavření kohoutku společnost výrazně zvýšila své investice.

„Na řešení krize jsme vynaložili asi o 10 milionů eur více za reklamu, než bylo původně v plánu,“ uvedl Ernst Prost.

Kromě toho společnost vynaložila také několik milionů na balíčky pomoci pro organizace, které bojují proti šíření koronaviru.

„Není divu, že naše zisky tak drasticky klesly, ale je to ve zvládnutelné míře a dokážeme se s tím vypořádat. Mohlo to být horší,“ píše Ernst Prost a šíří optimismus: „Nejsme ve ztrátě, ale stále v černých číslech.“

Liqui Moly zahajuje celosvětovou digitální reklamní kampaň

Firma nyní zahájila celosvětovou digitální reklamní kampaň, kterou míří na jednu miliardu kontaktů ve více než 100 zemích.

Využít má k tomu mimo jiné síť Google, Youtube, Facebook a Instagram. Kampaň je řízena a placena centrálně z Německa. Zákazníci firmy profitují nejen z efektu reklamy, ale sami se mohou do kampaně zapojit a její účinek tak zvýšit.

Odložit nebo zrušit již dlouho plánovanou kampaň z důvodu koronavirové krize bylo pro Liqui Moly vyloučeno.

„Právě v době, která teď panuje, je důležité ukázat svou sílu,“ říká generální ředitel Ernst Prost. Vydáváme se do světa a propagujeme oleje a aditiva made in Germany.“

První celosvětovou reklamní kampaň zrealizovala společnost v roce 2018 a zasáhla více než miliardu kontaktů. Zkušenosti z této kampaně se teď odrážejí v kampani současné.

Video ke kampani:

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!