Unipetrol od nového roku změní své logo na ORLEN Unipetrol

11. ledna 2021, 17:07

Rafinérská a petrochemická skupina Unipetrol mění od 1. ledna 2021 svůj název a logo na ORLEN Unipetrol. Změna názvu je faktickým dokončením plné příslušnosti k nadnárodní skupině ORLEN, která je největší společností ve střední a východní Evropě. Skupina ORLEN do Unipetrolu vstoupila v roce 2005 jako majoritní akcionář a v říjnu roku 2018 se stala jeho jediným, stoprocentním vlastníkem.

ORLEN Unipetrol

„Věřím, že nám vizuální spojení se skupinou ORLEN, která patří k nejsilnějším evropským společnostem na poli chemického průmyslu a energetiky, přinese další upevnění naší pozice na trzích,“ řekl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol, a dodal: „Jsem rád, že se při práci na realizaci našich ambiciózních cílů můžeme opřít o tak spolehlivého a progresivního vlastníka, jakým je skupina ORLEN. Ctíme stejné hodnoty a společně jdeme cestou modernizace, inovací a hledání ekologičtějších řešení.“

Skupina ORLEN je největší společností ve střední a východní Evropě a je vedena v prestižních světových žebříčcích, jako jsou Fortune Global 500 a Platts TOP250. Působí na šesti domácích trzích v Polsku, České republice, Německu, Litvě, na Slovensku a v Kanadě.

Skupina Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. S tržbami ve výši 129 miliard za rok 2019 patří mezi šest největších společností v České republice. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Do skupiny Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo se značkou Mogul v Pardubicích a Kolíně, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí Unipetrolu je i síť čerpacích stanic Benzina Orlen v Česku a na Slovensku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!