Dayco a Maserati optimalizují hybridní technologie

10. února 2021, 15:35

Dayco, přední dodavatel motorových dílů a řídicích systémů pro automotive, průmysl a aftermarket, je považován nejen za poskytovatele řešení pro high-technology součástky OE po celém světě, ale také za strategického a technického partnera při navrhování a výrobě kompletních systémů.

Maserati Ghibli

Tato role se ukazuje například ve vztahu společnosti s firmou Maserati, pro kterou tým Dayco navrhl a vyrobil řešení šité na míru, a to pro kompletní hybridní systém BSG, známý také jako P0 Architecture, pro mild-hybrid elektromobily (MHEV) Ghibli Hybrid.

„Abychom dosáhli požadovaných cílů Maserati, byla každá součást hybridního systému navržena podle nejvyšších standardů, aby byla maximalizována úspora paliva, sníženy emise CO2 a aby se zvýšila životnost celého systému,“ vysvětluje viceprezident pro prodej a obchodní rozvoj společnosti Dayco, Wouter Nijenhuis.

To bylo možné díky kompaktní konstrukci napínáku za použití optimalizovaných materiálů k jeho výrobě, díky vývoji nového drážkového řemenu poly-V, využívající inovativní materiály a výrobní procesy, které zaručují nejlepší koeficient tření během celé životnosti motoru a konečně díky nové řemenici, která je speciálně navržena k ochraně klikového hřídele tohoto výkonného motoru MHEV.

„Jako zdůraznění našeho závazku vůči Maserati se napínák Dayco vyrábí na nové specializované montážní lince, která je nejmodernější svého typu a je vybavena technologií Industry 4.0. Počítačový řídicí systém PLC využívá trend automatizace a výměny dat ve výrobních technologiích a procesech a také umělou inteligenci, propojené montážní stroje a plně autonomní testování.

Rád bych poděkoval celému týmu společnosti Dayco za tento vynikající výsledek, kterého bylo dosaženo navzdory mimořádně náročným okolnostem způsobeným současnou pandemií,“ dodává Nijenhuis.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!