Palubní kamery v nabídce OSRAM

17. května 2021, 9:00

V silničním provozu platí, že pokud se nic nestane, nic se neděje. Jakmile se ale přihodí nenadálá situace, může být zle. Pro případ, že se všechno seběhne moc rychle a dojde nakonec třeba i k nehodě, hodí se malí pomocníci, kteří veškerý provoz před anebo za vaším vozem zaznamenávají. Jmenují se palubní kamery.

Palubní kamera OSRAM

Při vzpomínání, co se vlastně přihodilo, si můžete pamatovat jen fragmenty toho, co se opravdu stalo. Jste v šoku, nemůžete se soustředit a druhá strana vás tlačí k podpisu záznamu o dopravní nehodě. V takové situaci si stačí vzpomenout na jediné, že vlastníte palubní kameru, která v případě kolize automaticky spustí proces ukládání.

Širokoúhlý záznam v rozlišení Full HD/30fps může v případě potřeby pomoci identifikovat poznávací značky, skutečného viníka nehody a další podrobnosti. I když je vůz zaparkovaný, snímač G-Shock v jednotce zajišťuje, že kamery automaticky zahájí proces nahrávání. Na dovolené a v cizím prostředí jsou podobné informace ještě cennější. Použití palubních kamer ale vždy raději konfrontujte s legislativními požadavky zemí, do kterých máte namířeno. Např. v Portugalsku je jejich používání, a dokonce i pouhá přítomnost v autě, zakázané.

Z palubních kamer si můžete vybírat a najít tak ideální typ pro vaše potřeby. Třeba model ROADsight 50 Dash Camera nabízí parkovací režim, noční černobílé nahrávání, ukládání na paměťovou kartu s kapacitou až 128 GB a připojení zadní kamery ROADsight REAR 10. Design palubních kamer OSRAM ROADsight je velmi diskrétní v tmavě šedých tónech.

Díky malým vnějším rozměrům nenápadně zapadnou do interiéru vozu a zvenčí jsou téměř neviditelné. Palubní kamery umístěné za zpětným zrcátkem jsou stěží patrné a vy se můžete plně soustředit na provoz. Každá kamera ROADsight je dodávána s nástroji pro instalaci kabelů za obložení interiéru vozidla. To umožňuje, aby byl napájecí kabel ve vozidle instalován doslova neviditelně. Skrz integrovanou USB zásuvku je možné napájet další mobilní zařízení. Jakmile je držák připevněn k čelnímu sklu, lze na něj magneticky kameru připevnit do požadované polohy. Přístup do kamery umožňuje aplikace WiFi & OSRAMconnect.

Více informací naleznete na stránkách OSRAM.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!