OSRAM: Inteligentní nabíjení a údržba autobaterie

21. listopadu 2022, 10:54

Ať už je problém s baterií způsoben mrazem, dlouhodobým parkováním nebo ponecháním rozsvícených světel, vybitá baterie nikdy nepotěší. Nejnovější řada příslušenství společnosti OSRAM pro nabíjení a údržbu BATTERYcharge, poskytuje pokročilá řešení pro řidiče i servisy.

BATTERYcharge PRO

Nabídka pro profesionály

Společnost OSRAM neustále pracuje na inovativních produktech pro dílny a profesionální automobilové techniky. Mezi novinky patří zařízení pro kontrolu stavu baterie a její nabíjení, která mechanikům umožňují rychle ověřit stav baterie a v případě potřeby ji nabít. Řada se skládá z testeru OSRAM BATTERYtest PRO a inteligentních nabíječek BATTERYcharge PRO.

Tester baterií OSRAM BATTERYtest PRO umožňuje přesně zkontrolovat stav baterie a elektrických systémů ve vozidlech s 12 a 24voltovou instalací, jako jsou motocykly, osobní, užitkové a nákladní automobily. Při kontrole stavu baterie přístroj ověří také alternátor, startér a uzemnění. Výsledky lze vytisknout pomocí vestavěné termotiskárny nebo přenést do počítače pomocí karty SD. Součástí balení je ochranné pouzdro pro uložení a přepravu zařízení.

Výrobky OSRAM BATTERYcharge PRO jsou profesionální inteligentní nabíječky vhodné pro širokou škálu 12 a 24voltových autobaterií. Podle potřeb si lze vybrat zařízení PRO 30A, PRO 50A, PRO 60A nebo PRO 100A. Čísla v názvech udávají maximální nabíjecí proud. Řada OSRAM BATTERYcharge PRO je vhodná pro nabíjení olověných i lithiových akumulátorů a akumulátorů ve vozidlech se systémem start-stop. Volba provozního programu nabíječky je na uživateli. Nabíjení proto může být podle potřeby pomalé nebo rychlé. Nové nabíječky jsou ideální nejen pro použití v dílnách, ale také v autosalonech, například pro nabíjení akumulátorů vystavených vozidel.

Kromě své primární funkce nabíjení baterií mají přístroje OSRAM BATTERYcharge PRO také možnost provádět testy stavu baterií a alternátorů. Všechna zařízení této řady jsou vybavena přehledným LCD displejem a mají možnost optimalizace stavu baterie. V případě lithiových baterií je nabíjecí cyklus u všech nabíječek BATTERYcharge PRO 7stupňový (kromě PRO 30A, kde je cyklus 8stupňový), zatímco ostatní baterie se nabíjejí v 9stupňovém cyklu (kromě PRO 60A, kde je cyklus 3stupňový). Všechny jednotky mají regulaci nabíjecího proudu a výrobce na ně poskytuje dvouletou záruku. Modely PRO 30A, PRO 50A a PRO 100A jsou malé, lehké a snadno se přenášejí z místa na místo, zatímco větší model PRO 60A je vybaven kolečky a pohodlnou rukojetí.

OSRAM BATTERYcharge

Nabídka pro řidiče

Řada inteligentních nabíječek OSRAM BATTERYcharge se skládá z modelů 901, 904, 906 a 908, které mohou nabíjet 6 a 12voltové baterie s kapacitou až 170 Ah a také 24voltové baterie s kapacitou až 70 Ah (model 908). Nabíječky OSRAM nabíjejí jako málokteré na trhu všechny typy baterií, včetně lithium-iontových. Jsou vybaveny záložními funkcemi, které pomáhají chránit baterii před vybitím v zimě nebo při delším odstávce. Nabíječky mají snadno čitelný LCD displej s podsvícením a všechny funkce lze ovládat stisknutím tlačítka. K dispozici je také kabel se svorkami s očky, který lze trvale nainstalovat do vozidla, aby bylo připojení nabíječky rychlejší a snazší. Zařízení jsou dále vybavena bezpečnostní funkcí, která zabraňuje poškození elektrického systému vozu v důsledku připojení opačné polarity.

OSRAM BATTERYcharge PRO

Něco pro elektrická vozidla

Portfolio BATTERYcharge zahrnuje rovněž nabíjecí kabely pro elektromobily. Na výběr jsou nejoblíbenější typy kabelů pro nabíjení automobilů s konektory Typ 1 a Typ 2, tj. pro plně elektrické i plug-in hybridy. V závislosti na konkrétních potřebách lze vybrat kabel, který umožní nabíjet výkonem 3,6 kW nebo 7,2 kW, maximální proud je pak 16 nebo 32 A.

Obě verze jsou k dispozici s konektory Typ 1/Typ 2 a Typ 2/Typ 2. Poslední dostupný kabel je určen pro třífázovou nabíječku Wallbox (výše uvedené pro jednofázovou nabíječku), takže maximální nabíjecí výkon se zvyšuje na 22 kW. Tento kabel se vyrábí pouze s konektory Typ 2 na obou koncích. Umožňuje nabít baterii o kapacitě 60 kWh přibližně za 3 hodiny. Všechny nabíjecí kabely OSRAM pro elektromobily jsou dlouhé 5 metrů a jsou vybaveny ergonomickými rukojeťmi. Jsou vyrobeny podle nejvyšších standardů kvality a jsou odolné proti vniknutí prachu a vody podle třídy krytí IP65 a proti vibracím a nárazům podle třídy krytí IK10. Jejich životnost je až 20.000 h.

Přehled nejnovějších produktů v tomto segmentu najdete na webových stránkách OSRAM.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!