CES 2023: Technická řešení Bosch

5. ledna 2023, 11:54

Ve dnech 5. až 8. ledna 2023 představí společnost Bosch na veletrhu CES® 2023 v Las Vegas v centrální hale, stánku č. 16115, chytré produkty a služby pro mobilitu a domácnost budoucnosti. Díky síťovým řešením nabízí společnost větší bezpečnost, efektivitu a pohodlí.

Bosch na CES 2023

CES 2023 Innovation Award Honorees – oceněná řešení Bosch

V rámci přípravy na CES 2023 získala společnost Bosch za své produkty celkem čtyři ocenění CES Innovation Award Honorees. Kromě toho společnost na veletrhu představí produkt, který získal ocenění „Best of Innovation Award“. Ceny CES Innovation Awards jsou každoročně prezentovány asociací Consumer Technology Association (CTA)® a udělovány ve 28 kategoriích.

Řešení Bosch byla oceněna v kategoriích „Home Audio/Video Components & Accessories“, „Cybersecurity & Personal Privacy“, a také v kategoriích z oblasti mobility – „Vehicle Tech & Advanced Mobility“ a „Streaming, In-Vehicle Entertainment & Safety“.

Zvýšená ochrana cestujících a jízdní komfort: Díky množství dat ze senzorů a novým softwarovým algoritmům rozpoznává off-zone systém detekce nárazu dříve nerozpoznatelné typy nehod, ke kterým obvykle dochází při změně jízdního pruhu, při odbočování a na křižovatkách. Díky dalším detekčním oblastem lze v případě potřeby včas aktivovat airbagy a bezpečnostní pásy. Výrobci vozidel přitom mohou díky rozšířenému spouštěcímu algoritmu využívat stávající konfigurace snímačů, takže hardware zůstává nezměněn.

Senzorově řízená dynamika: Vehicle dynamics control 2.0 jako inovativní inteligentní koncept řízení využívá plný potenciál stávajících částí vozidla, jako jsou brzdy, řízení, hnací ústrojí a tlumení nárazů. Na základě údajů ze senzorů dynamiky vozidla funkce předvídá chování vozidla a aktivně zasahuje. Výsledkem je přirozený zážitek z jízdy s vysokou úrovní bezpečnosti, manévrovatelnosti a pohodlí při zachování plné kontroly nad vozidlem. Řídicí jednotku VDC 2.0 lze flexibilně použít v brzdových systémech nebo v doménových, zónových a centrálních řídicích jednotkách.

Bosch technologie

Se softwarově podporovanými řešeními do budoucnosti mobility

Kromě oceněných inovací představí Bosch na veletrhu CES 2023 i několik dalších řešení.

Infotainment a ADAS na jednom počítači vozidla: Společnost Bosch pracuje na centralizované architektuře E/E ve vozidle, aby zjednodušila budoucí systémy vozidla. V budoucnu bude různé funkce vozidla vykonávat několik velmi výkonných počítačů. Information Domain Computer příští generace proto zahrnuje jak funkce infotainmentu, tak i ADAS, jako je parkovací asistent a výhled do všech stran.

Softwarově definované vozidlo na cestě k realitě: Mobilita prochází radikální změnou – software se totiž dostává do centra pozornosti. Aby se vize plně programovatelného, softwarově definovaného vozidla stala skutečností a aby se výrobcům automobilů pomohlo s vývojem odlišných softwarových funkcí a aplikací, nabízí dceřiná společnost Bosch ETAS vysoce integrovanou End-to-End platformu pro softwarově definovaná vozidla a ekosystém nástrojů, které umožňují rychlý vývoj a bezpečný provoz softwaru pro vozidla založená na datech.

Lidar s dlouhým dosahem pro automatizované řízení podle SAE úrovně 4: Lidarové senzory jsou nepostradatelné pro bezpečné a spolehlivé automatizované řízení. Spolu s radarovými a video senzory zajišťují plné 360stupňové redundantní vnímání, detekci a lokalizaci vozidla. Schopnosti lidarového senzoru Bosch s dlouhým dosahem společnost také představí na veletrhu CES 2023. Díky nadprůměrnému rozlišení a dosahu, který pokrývá klíčové situace ve městech, v jejich okolí a i na dálnicích, je určen pro velkosériovou výrobu.

Interiérový monitorovací systém: Interiérová senzorika zajišťuje větší bezpečnost a pohodlí pro všechny cestující ve vozidle. Společnost Bosch nyní rozšiřuje své stávající portfolio kamerových snímacích systémů pro řidiče a cestující o radar snímající prostor v kabině. Jak vyžadují zákony a spotřebitelské testy, například NCAP (New Car Assessment Program), systém rozpozná, zda je řidič rozptýlený nebo ospalý, nebo zda je ve vozidle ponecháno dítě. Díky fúzi senzorů jsou funkce, jako je detekce cestujících, ještě spolehlivější. Zároveň jsou k dispozici nové funkce, jako např. kontrola stavu řidiče na základě senzorů.

Účinné systémy eAxle a výkonová elektronika: Nápravy Bosch eAxle představují kompaktní a úsporné řešení pohonu pro elektromobily. Ať už jako hlavní nebo vedlejší pohon pro ještě větší tah a výkon: Elektrické pohonné jednotky nabízejí mimořádně atraktivní a flexibilní řešení pro každý segment vozidel. Zásadní součástí eAxle je výkonová elektronika. Nabídka sahá od polovodičů z karbidu křemíku přes výkonové moduly s chladiči nebo bez nich až po kompletní měniče, včetně měničů z karbidu křemíku od společnosti Bosch, které dosahují účinnosti až 99 %. Společnost Bosch nabízí všechny myslitelné stupně integrace a díky polovodičům z karbidu křemíku z vlastní výroby vyhovuje i individuálním požadavkům zákazníků.

Pohodlné a nákladově optimalizované nabíjení díky společnosti Bosch: Řidiči elektromobilů ocení pohodlné nabíjecí služby s inteligentními funkcemi. Ty zahrnují plánování trasy s personalizovanými doporučeními nabíjecích míst, průběžně aktualizovaný a přesný ukazatel dojezdu, přístup k celosvětově dostupné veřejné nabíjecí síti s nekomplikovanými možnostmi platby a cenově dostupné nabíjení doma.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!