SKF uvádí na trh novou řadu brzdových destiček – pokročilé řešení s keramikou, které zajišťuje nižší tvorbu prachu, vynikající životnost a optimální hlučnost

4. května 2023, 11:49

Díky více než stoletým zkušenostem s vývojem osvědčených řešení pro OE i aftermarket, mezi která patří například dobře známé brzdové kotouče s ložisky, představuje SKF zcela novou řadu brzdových destiček, které vždy splňují evropskou normu ECE-R90.

Tyto nové brzdové destičky jsou speciálně navrženy pro všechny silniční podmínky. V porovnání se standardními brzdovými destičkami na trhu prošly naše brzdy výrazným materiálovým vylepšením. Většina z nich obsahuje keramické komponenty, které zajišťují menší produkci prachu, vynikající odolnost a také minimální hlučnost. Toto snížení hlučnosti bylo prokázáno srovnávacími testy, které SKF provedla s jinými výrobky různých výrobců na základě zkušebního postupu SAE J2521 pro měření hlučnosti. Ve všech výsledcích podložky SKF předčily konkurenci.

Brzdové destičky SKF mají specifickou tepelnou úpravu, tzv. scorching, která optimalizuje koeficient tření, a tím podporuje lepší brzdný výkon za všech silničních podmínek. Pro okamžitý brzdný účinek mají brzdové destičky SKF povrch s povrchovou úpravou, která zlepšuje chování brzdových destiček a kotoučů při prvním zastavení a umožňuje řidiči pocítit absolutní kontrolu nad vozidlem. Zároveň dokáže zkrátit brzdnou dráhu až o 20 % a řidiči nabízí absolutní bezpečnost při prvním zastavení.

Brzdové destičky SKF

Jak je lze nainstalovat?

Většina sad brzdových destiček SKF se dodává s veškerým příslušenstvím v balení, včetně elektrických indikátorů opotřebení, šroubů a třmenových spon, které odpovídají specifikacím OE. Nové sady příslušenství nahrazují staré sady a snižují hlučnost při používání. Všechny tyto komponenty umožňují dokonalou instalaci, eliminují neočekávané pískání a zároveň je lze snadno vyměnit.

Další informace o poprodejních službách SKF pro vozidla získáte u místního zástupce SKF nebo na webu vehicleaftermarket.skf.com. Společnost můžete také kontaktovat přes e-mail na adresu helpline@skf.com *. Nezapomeňte se přihlásit k odběru kanálu YouTube na adrese http://www.youtube.com/SKFAftermarket.

O společnosti SKF

SKF je předním světovým poskytovatelem inovativních řešení, která pomáhají průmyslovým odvětvím stát se konkurenceschopnějšími a udržitelnějšími. Tím, že výrobky jsou lehčí, účinnější, mají delší životnost a dají se opravovat, pomáhají svým zákazníkům zlepšovat výkonnost rotačních zařízení a snižovat jejich dopad na životní prostředí. Nabídka v oblasti rotačních hřídelí zahrnuje ložiska, těsnění, řízení mazání, monitorování stavu a služby. Společnost SKF byla založena v roce 1907 a má zastoupení v přibližně 130 zemích a přibližně 17.000 distribučních míst po celém světě. Roční tržby v roce 2022 činily 96.933 milionů SEK a počet zaměstnanců 42.641.  

Automobilový průmysl

SKF nabízí ložiska, těsnění a související produkty a služby na míru pro aplikace v oblasti kol, hnacích ústrojí, motorů, elektronických hnacích ústrojí, odpružení a řízení pro výrobce osobních, lehkých a těžkých nákladních automobilů, přívěsů, autobusů a dvoukolových vozidel. Prostřednictvím sítě více než 10.000 distributorů dodávají prémiové náhradní díly také na trh s náhradními díly pro vozidla, a to přímo i nepřímo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!