100 let firmy Valeo

5. května 2023, 9:35

Společnost Valeo letos slaví 100. výročí svého založení. Po sto letech vývoje se společnost stala jedním z předních hráčů na poli udržitelné mobility.

Valeo 100 let

Předvídání, inovace, transformace…

Valeo prošlo za posledních 100 let radikální proměnou a skupině se podařilo předvídat mnoho změn v oblasti mobility. Tyto změny a jejich rozsah se v posledních letech zrychlily: boj proti změně klimatu urychluje rozvoj elektromobility; stále sofistikovanější asistenční systémy přispívají ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu; dochází k nové definici zážitku z jízdy; transformuje se osvětlení, což vede k novým funkcím a novým aplikacím v různých oblastech vozidla.

Díky tomu se společnost Valeo stala světovým lídrem v každé ze svých oblastí podnikání a její technologie jsou přítomny ve všech oblastech mobility i mimo ni: každý třetí nový vůz na světě je vybaven asistenční technologií společnosti Valeo a každý třetí vůz na světě je vybaven elektrickými systémy společnosti Valeo snižujícími emise CO2.

 E-mobilita v měnícím se světě

Řešení společnosti Valeo se nyní používají ve všech formách mobility, od elektrické mikromobility (jízdní kola, e-koloběžky, e-motocykly atd.) až po nové formy (taxíky bez řidiče, doručovací droidi atd.), aby byly elektrické, bezpečnější a více autonomní. Uplatnění technologií společnosti Valeo se rozšířilo i mimo automobilový svět na infrastrukturu a nové služby: řízení dopravy, bezpečnost chodců, inteligentní osvětlení veřejných prostor, nabíjení elektromobilů a chlazení datových center.

Uhlíková neutralita do roku 2050

Společnost Valeo bude pokračovat v inovacích pro bezpečnější a nízkouhlíkový svět. Podle žebříčku, který v červnu 2022 zveřejnil Francouzský institut duševního vlastnictví (INPI), je společnost Valeo vedoucím žadatelem o patenty na světě. Cílem společnosti je také přispět k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050.

Christophe Périllat, generální ředitel společnosti Valeo, řekl: „Letos slavíme mimořádné výročí. Sto let historie, cílevědomosti a odhodlání. Sto let poskytování našich průmyslových zkušeností zákazníkům z automobilového průmyslu a našim distribučním partnerům na aftermarketu. Pracujeme na co nejširším přístupu k novým technologiím a zároveň splňujeme nejvyšší standardy přijaté v automobilovém průmyslu.“

Skromné začátky k velkým obzorům

Dobrodružství společnosti Valeo začalo v roce 1923 ve Francii, v dílně nedaleko Paříže, kde bylo vyrobeno první brzdové obložení. Společnost rozvíjela své podnikání, expandovala po celé Francii a poté vstoupila na mezinárodní trh: nejprve v Evropě, poté v Brazílii, a nakonec po celém světě. O sto let později se Valeo stalo technologickou společností – partnerem předních světových výrobců automobilů. Z malé firmy se stal mezinárodní gigant působící ve 29 zemích a zaměstnávající 109.900 lidí.

Kromě uvádění nových produktů na trh nabízí společnost Valeo program technické podpory, který zahrnuje návody k instalaci, živá školení, webové semináře, interaktivní prezentace a videa z bezplatné online technické platformy Valeo Tech@ssist. Ta je k dispozici ve více než osmi jazycích. Více informací naleznete na stránkách Valeo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!