Finanční výsledky Valeo za první pololetí roku 2023

2. srpna 2023, 9:00

Společnost Valeo zveřejnila finanční výsledky za první pololetí roku 2023, které ukazují silný růst a upevňují její vedoucí postavení v oblasti inovací. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku společnost zaznamenala 19% nárůst tržeb ve výši 11,2 miliardy eur.

„V první polovině roku 2023 vzrostly naše tržby o 19 % na 11,2 miliardy eur. Tento výkon odráží silnou dynamiku v oblasti asistenčních systémů řízení (ADAS) a elektrifikace.

Na konci června činila naše provozní marže 3,2 % tržeb. Marži zvedl silný růst prodejů, úspěch našeho programu snižování nákladů, oživení podnikání v oblasti vysokonapěťových elektrických pohonných jednotek a uzavření jednání týkajících se inflace.

Výsledky za první pololetí a zlepšení našich finančních výsledků ve druhém pololetí v souladu s očekáváním nám umožňují potvrdit všechny naše cíle pro celý rok 2023.

Zaznamenali jsme několik obzvláště strategických zakázek v oblastech ADAS a elektrifikace. Tento příjem zakázek byl zaznamenán při vyšší úrovni ziskovosti, než je cíl stanovený ve strategickém plánu Move Up a příjem zakázek zaznamenaný v roce 2022. Rozložení těchto zakázek do tří hlavních regionů (Spojené státy, Asie a Evropa) odráží výkonnost společnosti Valeo na celosvětovém automobilovém trhu jako celku. Rád bych ještě jednou poděkoval všem našim týmům za jejich nasazení,“ řekl Christophe Périllat, generální ředitel společnosti Valeo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!