Továrna firmy SKF byla na Ukrajině zbombardována

18. srpna 2023, 9:06

Ruské ozbrojené síly provedly 15. srpna raketový útok na závod na výrobu ložisek v ukrajinském Lucku. Výrobce v současné době analyzuje vzniklé škody a ztráty. Podle prvních dostupných údajů byli pod troskami budovy zabiti tři lidé.

Ukrajinskou továrnu SKF bombardovali Rusové

Útok na továrnu v Lucku je další etapou ruského plánu na ekonomickou destabilizaci Ukrajiny. Dne 15. srpna zasáhly rakety továrnu na ložiska patřící švédské společnosti SKF. V důsledku toho se zřítila konstrukce budovy a vypukl také požár. Na místě pracovaly ukrajinské záchranné služby. V první fázi jejich mise se jim podařilo zpod trosek vyprostit jednu živou osobu a těla tří obětí.

Koncern SKF vydal prohlášení, v němž ujistil, že bylo vynaloženo úsilí na zajištění bezpečnosti jeho zaměstnanců na Ukrajině. V továrně pracovalo více než tisíc lidí. Společnost v současné době analyzuje vzniklé ztráty.

Lucký závod patří SKF od roku 1997, kdy v něm švédský koncern získal většinový podíl. Závod byl postaven v roce 1981 a od počátku vyráběl ložiska. Závod byl považován za jeden z nejmodernějších na Ukrajině.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!