Firma Valeo představuje Valeo Canopy™, první stěrače navržené pro snížení emisí CO2

1. září 2023, 11:14

Společnost Valeo uvádí na trh Valeo Canopy™, první stěrač navržený tak, aby snížil emise CO2 o 61 % v porovnání s jinými stěrači Valeo, které reprezentují většinu stěračů na evropském trhu*.

V rámci plánu CAP 50, jehož cílem je snížit uhlíkovou stopu celého výrobního řetězce, se společnost Valeo Service, subjekt společnosti Valeo zaměřený na aftermarket, zavázala postupně snižovat dopad svých aktivit v oblasti aftermarketových služeb automobilů na životní prostředí a podporuje své profesní partnery v jejich úsilí přispět k udržitelnějšímu aftermarketu.

Společnost Valeo uvádí na trh Valeo Canopy™, první stěrač navržený tak, aby snížil emise CO2 o 61 % ve srovnání se stěrači Valeo, které jsou reprezentativní pro většinu stěračů prodávaných na evropském trhu*. (Ověřeno nezávislou organizací Bureau Veritas.)

Gumová stírací lišta Valeo Canopy™ je vyrobena z více než 80 % z přírodních, obnovitelných nebo recyklovaných materiálů, jako je třtinový cukr, rostlinné oleje nebo saze z recyklovaných pneumatik.

Zvýšený podíl recyklovaného materiálu je použit i v dalších součástech stěračů Valeo Canopy™ – až 15 % recyklované oceli v kovových konstrukcích a až 50 % recyklovaného plastu v koncových klipech.

Řada stěračů Valeo Canopy™ se dodává připravená k okamžitému použití, bez zbytečných dílků, které je třeba vyhodit, a zároveň nabízí velmi snadnou montáž. Pokrývá 95 % vozidel evropského vozového parku.

Valeo tím nekončí; Valeo Canopy™ se dodává ve 100% kartonovém obalu, který je plně recyklovatelný a potištěný barvami na vodní bázi bez rozpouštědel.

Kromě tohoto opatření týkajícího se konkrétní řady Valeo Canopy™ se společnost Valeo zavázala, že do konce roku 2024 v Evropě odstraní jednorázové plastové obaly ze všech svých řad stěračů a nahradí je udržitelnějšími řešeními z lepenky.

V neposlední řadě společnost Valeo prostřednictvím produktu Valeo Canopy™ podporuje průmysl i zaměstnanost v Evropě, neboť se vyrábí v závodě Valeo v Issoire (Francie), odkud již pochází většina stěračů Valeo pro evropský trh. Tento závod se již více než 10 let věnuje zejména plánu energetické účinnosti a získal certifikát “ Energy Management “ se značkou ISO 50001.

Marlène Carrias-Iked, viceprezidentka pro strategický marketing, digitální technologie a inovace – Valeo Service: Valeo přichází v rámci svého programu „I Care 4 the Planet“ s první inovací na aftermarketu – Valeo Canopy™, jejímž cílem je výrazně snížit dopad na životní prostředí. Tato nabídka reaguje na rostoucí poptávku spotřebitelů po udržitelnosti. Prodej stěračů Valeo Canopy™ bude v Evropě zahájen v létě tohoto roku, aby byly připraveny na podzimní deštivé počasí.“

(*) Stěrače Valeo Canopy™ Flat Blade se specifickou gumou balené v kartonové krabici umožňují snížit emise CO2 o 61 % ve srovnání s výrobkem Valeo Flat Blade, který je zástupcem většiny komercializovaných stěračů na evropském trhu, vyráběných v Asii, se syntetickou gumou, prodávaných v plastovém obalu.

Leták ke stěračům naleznete ve formátu PDF. Další informace najdete také na stránkách Valeo Canopy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!