Společnost Castrol uvádí na trh plně syntetické mazivo TRANSMAX DUAL MULTIVEHICLE

5. září 2023, 10:42

Společnost Castrol uvádí na trh TRANSMAX DUAL MULTIVEHICLE: nový, plně syntetický převodový olej navržený speciálně pro mokré dvouspojkové převodovky (DCT). Složení nového maziva umožňuje hladší řazení pro vyšší provozní účinnost a také maximální provozní životnost součástí DCT.

Castrol TRANSMAX DUAL MULTIVEHICLE

Produkt TRANSMAX DUAL MULTIVEHICLE je vhodný pro použití ve více než 90 % mokrých DCT v evropském autoparku, včetně většiny šesti a sedmistupňových mokrých DCT, které se používají v osobních vozidlech značek Ford, VW Group, Nissan, BMW a Mercedes-Benz. Toto řešení „jedné kapaliny“ pomáhá zjednodušit výběr produktů a proces objednávání pro značkové a víceznačkové servisy.

Moderní automatická převodovka může mít v průměru až 1.000 dílů, přičemž během typické městské jízdy dochází k řazení až 88.000krát ročně. Tento tlak může převodovku zatížit více než kdykoli předtím, což se projeví zvýšeným chvěním, ztuhnutím převodů a možným poškozením součástí, pokud se převodový olej vozidla opotřebuje nebo nebude mít správnou úroveň tření..

Nový převodový olej Castrol TRANSMAX DUAL MULTIVEHICLE s technologií Smooth Drive Technologyobsahuje aktivní řídicí molekuly, které automaticky upravují úroveň tření podle měnícího se tlaku a rychlosti. Díky tomu má převodovka v každém okamžiku správnou úroveň tření – čímž je zajištěna i ochrana jejích součástí a plynulejší jízda po delší dobu.

Simon Gurney, Technology Deployment Manager ve společnosti Castrol, uvedl: „Mechanické požadavky kladené na dnešní mokré dvouspojkové převodovky jsou vyšší než dříve, takže musí být chráněny proti těmto tlakům, aby se zabránilo selhání součástí. Po rozsáhlém testovacím a vývojovém procesu nabízí Castrol TRANSMAX DUAL Multivehicle s technologií Smooth Drive TechnologyTM bezkonkurenční ochranu pro většinu DCT v provozu po celé Evropě a poskytuje servisům vhodné řešení.“

Castrol TRANSMAX DUAL Multivehicle je nejnovější převodový olej, který rozšiřuje sortiment řady Castrol TRANSMAX zahrnující oleje TRANSMAX ATF, DUAL a CVT pro automatické převodovky. TRANSMAX MANUAL také zajišťuje pětinásobně snazší řazení manuálních převodovek při nízkých teplotách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!