STAHLGRUBER tip: TEROSON lepení autoskel

Pozor!

Akce skončila.

Firma Stahlgruber pro své zákazníky vybrala tři produkty na lepení autoskel za velmi zajímavou cenu, kde je kvalita na prvním místě.

Kvalita = Bezpečnost
Lety prověřený postup výměny autoskel se servis od servisu liší pouze v maličkostech.

První z důležitých věcí je nepoškodit rám karoserie a výbavu interiéru při vyřezávání původního skla a hned tou druhou je to aby lepidlo perfektně přilnulo na sklo i na rám karoserie. V prvně zmiňované problematice jde o kombinaci zručnosti a trpělivosti. Kdežto v druhém případě jde vždy a pouze o to jak moc kvalitní chemické výrobky použijete.

V minulosti jsme se mohli setkat s „kvalitními“ lepidly na bázi silikonu a s přípravou povrchů pro lepení nám známým „odmašťovačem brzd“. Mnozí byli přesvědčeni o tom, že „to přece musí stačit“. Bohužel opak byl pravdou! Základem každého kvalitního lepidla na autoskla je Polyuretan, který musí mít vynikající stabilitu „housenky“, rovnoměrnou rychlost vytvrzování, vysokou pevnost ve smyku a dobrou pružnost i po vytvrdnutí.

Opravdu připravený povrch pro lepení je ten, který je odmaštěn přípravkem k tomu určeným a je ošetřen speciální podkladovou barvou (primerem). Správný odmašťovač se odpařuje beze zbytků a nezanechává na povrchu žádný film. Taktéž primer není jen obyčejná černá barva, ale primárně podporuje adhezi, chrání lepidlo před UV zářením a má velmi dobré antikorozní účinky.

Všechny tyto produkty naleznete v Stahlgruber HITECH 03/2017.